Un nou browser Google Chrome

Se pare ca ZaBeckss si facut un obicei in a furniza subiecte de blog. De data asta mi-a aratat un nou browser, produs de cei de la Google (ce naiba o sa mai faca astia). Curios din fire (pe dracu, m-a constrans ZaBeckss) downloadez minunea de browser si ma pun pe testat. Urmeaza sa va prezint concluziile

Din punctul meu de vedere Mozilla Firfox e cel mai bun browser creat dar o sa incerc sa fiu obiectiv. Si clar o sa raportez totul la browserul meu de suflet.

Ca sa fiu putin a dracu incep cu ceea ce ma doare pe mine. Firefox are o gramada de pluginuri si add-onuri care imi fac mie viata mult mai usoara. Chrome nu le are. TEAPA

Acum serios.

(+) ergonomia imaginii.Si anume desi dispune de taburi fara nu stiu ce naiba de toolbar (lucru de apreciat dar de asteptat) acestea sunt pozitionate pe bara de header si ocupa foarte putin spatiu.

(+) o animatie draguta la taburi (cu optiune de new window prin drag and drop)

(+) un meniu de history bine aranjat

(+) view source foarte bine aranjat (model firefox)

(+) cel mai important consum redus de resurse

(+) chrome va fi un proiect open-source (model firefox)

(+) mai rapid ca Fierfox si IE

(-) foloseste acelasi interpretor de html ca IE (foarte aiurea)

(-) nu beneficiaza de pluginuri si add-onuri (momentan)

(-) mai are mici probleme de functionalitate (integrarea in windows xp)

Una peste alta un browser bun, bine aranjat, rapid, nu se stie cat de vulnerabil (asta ramane de vazut), un substitut bun pentru IE (foarte bun la prima vedere).Il recomand celor care viziteaza site-uri si atat.

Eu unul raman pe Fierfox.

Pentru download aici.