Cel mai rapid chelner din lume, e-chelenrul

Te-ai saturat sa strigi dupa chelner? Iubita ta nu mai suporta sa i se aduca salata de ton in loc de cordon bleu? Muta-te in alta tara! Nu fiindca chelnerii de acolo ar fi mai amabili si mai rapizi sau ar avea auzul mai fin, ci pentru ca un mare numar de restaurante din SUA, Japonia si Europa de vest au introdus o noua tehnologie pentru preluarea comenzilor de la mese: e-menu-ul.

Daca e-chelnerul intarzie, da CTRL-ALT-DEL!
Ideea e foarte simpla: in loc sa existe touchscreen-uri doar in spatele tejghelei, la seful de sala care inregistreaza comenzile, toate mesele dintr-un local vor fi dotate cu cate un touchscreen, reprezentand e-menu-ul, iar clientii vor putea sa-si stabileasca comanda pe baza imaginilor si informatiilor furnizate de acesta si sa o trimita apoi la calculatorul sefului de sala. Astfel, chelnerii care luau comenzile in sila vor fi inlocuiti de e-chelneri care pot intarzia doar pentru ca sistemul a dat eroare si pot fi rechemati cu un simplu restart.

Conceptic, compania care instaleaza e-menu-urile in restaurante spune ca, desi investitia initiala este destul de mare, e-chelnerii devin extrem de rentabili in timp, deoarece permit reducerea personalului ce serveste la mese si onorarea mai eficienta a comenzilor – iar in plus ii fac pe clienti mai pofticiosi.

“Este vorba de o tehnica de marketing numita impulse-buying”, spune Adi Chitayat, directorul companiei. “Daca vezi o poza atractiva cu o prajitura de ciocolata, exista sanse mult mai mari sa o comanzi decata daca citesti numele aceluiasi produs tiparit intr-un meniu”.

Microsoft isi baga nasul
Microsoft si-a exprimat deja interesul pentru aceasta tehnologie, mai ales ca in aceasta primavara gigantul industriei IT va incepe implementarea sistemului Microsoft Surface, care va permite ca o masa sa se transfirme in touch-screen, putand servi si ca e-menu. Surface va avea insa mult mai multe functii, permitandu-le clientilor sa-si aleaga si muzica, sa vada un film sau sa faca un joculet in timp ce asteapta comanda.

sursa: menreport.ro

Nu stiu voi dar eu unul astept asa ceva si in Romania.