1 Decembrie = 90 de ani de agonie pentru maghiari. SERIOS???

In mod normal acest blog ar trebui folosit pentru relaxare… cam asta e scopul lui in general dar am citit urmatorul articol si nu m-am putut abtine. Cititi si o sa intelegeti de ce.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi seară, în faţa a aproximativ şapte mii de participanţi la un spectacol de campanie electorală organizat la Sala Sporturilor din Târgu-Mureş, că maghiarii nu se pot bucura la 1 decembrie, această dată însemnând “90 de ani de agonie”.”Pata roşie (de pe hartă, n.r.) putea fi şi mai mare dacă nu exista Trianonul în 1920. Trebuie să întoarcem roata istoriei. Să fim uniţi în orice clipă pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Ne doare Trianonul şi ne doare 1918. După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat 90 de ani de agonie. Nimeni să nu ne ceară să ne bucurăm de această zi, deşi o respectăm”, a spus Marko Bela

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, marţi seară, în faţa a circa şapte mii de persoane venite la un spectacol de campanie electorală organizat de uniune la Sala Sporturilor din Târgu-Mureş, că în următorii patru ani reprezentanţii UDMR vor dobândi autonomia culturală şi teritorială.”Acum 18 ani am redobândit terenurile luate abuziv, clădirile şcolilor, bisericilor, acum avem mai multe şcoli maghiare în Ardeal decât în perioada dintre cele două războaie mondiale. În peste o mie de localităţi avem inscripţii bilingve. În următorii patru ani va trebui să construim pe terenul autonomiei, trebuie să dobândim autonomie culturală şi teritorială, contăm pe dumneavoastră în 30 noiembrie. Suntem o familie şi numai împreună putem să ne chivernisim”, a spus Frunda.

Sincer dupa ce am citit o asa idiotenie imi vine sa turbez de nervi. Cei care ma cunosc sau au citit postul Transilvania e pamant romanesc (nu are rost sa mai vorbim de autonomie sau alte tampenii de genul)imi cunosc opiniile legate de aceasta problema. Cei care nu o cunosc o afla acum. Transilvania e paman romanesc, nu am nici o problema cu populatia de etnie maghiara am si prieteni buni de aceasta etnie dar suntem in Romania punct.

Inchei cu un citat din Parazitii “Minoritatile au drepturi majoritatea nu“.