Invatam sa traversam cu amenda in buzunar

Politistii au sanctionat peste 500 de sibieni, intr-o singura saptamana, pentru ca au traversat prin loc nepermis.

Parerea mea….FOARTE BINE!!!!! Felicitari

sursa: Citynews

stupid_kids_crossing

Din punctul meu de vedere e foarte bine ca se intampla asa ceva, stiu acum o sa imi sariti in cap ca amenda e mare si ca oamenii nu au bani sa o plateasca si asa mai departe. O sa va raspund in avans. pentru ca ma astept sa imi aud multe.

Chiar in ziua in care a fost publicat articolul cu amenzile a mai fost publicat si asta:

ALBA IULIEI: Pietoni cu picioarele rupte

Daca de siguranta voastra nu va pasa cand treceti pe unde va taie capul poate va ganditi ca nenorociti un om, care o sa ramana traumatizat toata viata din cauza inconstientei voastre, sunt treceri de pietoni folositi-le.

Da stiu… “trebuie sa ocolesc prea mult” hai ca va spun eu un ocol mai lung pana acasa…in ambulanta cu oprire intai la urgenta sau mai grav,in groapa. Ce ocol vi se pare mai convenabil.

Sau alt scenariu, treci strada pe unde nu trebuie, te loveste masina si te alegi doar cu cateva vanatai,asta e nici o problema nu?

GRESIT:

Soferul poate si iti va cere bani sa isi repare masina,iar daca nu va intelegeti omeneste o sa va intelegeti in tribunal unde o sa fiti uscati de bani.

In concluzie…. trecerea de pietoni e chiar utila.

L.E.

Pt cei care mai au nevoie de lamuriri:

Art.72. -(4) Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora sau nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta întreaga raspundere a accidentarii lor, în conditiile în care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.

Sper ca e destul de evident acum