Lasati politia sa-si faca treaba!

Citeam aici, ca un tanar care a traversat neregulamentar si a fugit de politie a fost “salvat”, de un drum la sectie pentru verificarea datelor de catre cetateni. Pana la urma omul o merita daca a fugit de politie, dar…  argumentul tuturor era ca omul era bolnav.

Daca tot e bolnav ce se intampla daca i se facea rau in timp ce trecea aiurea strada? Daca, doamne fereste, cadea din picioare in mers si era izbit de o masina? Vinovat e tot soferul ca a avut tupeul sa circule regulamentar.

Cu mult calm, cel mai tânăr poliţist o linişteşte pe bătrâna ninsă care îl trage în continuu de mânecă. “Am mai avut cazuri când am oprit să legitimăm trecători. Când i-am legitimat, am descoperit că sunt infractori. Şi atunci era bine că i-am legitimat. Dacă tânărul acesta nici măcar nu vrea să ne spună cum îl cheamă, noi de unde să ştim că nu e un infractor? Aşa că îl ducem la secţie pentru identificare. Nu îi facem nimic altceva”.

sursa: turnulsfatului.ro

Pana la urma situatia a fost rezolvata de cetateni care au insitat ca tanarul sa nu fie dus la sectie, ci sa fie verificat prin statie. Ceea ce se si intampla.

Apele se liniştesc, tânărul spune cine este. Prin staţie i se verifică datele. Tânărul scapă. Nici nu mai contează dacă e amendat sau nu. Poliţiştii pleacă, poporul samaritean se împrăştie.

sursa: turnulsfatului.ro

Acum intrebarea mea e. Daca tanarul nostru bolnav a dat un nume de pe o usa din blocul in care sta? Ca nu au datele din buletin. Daca tipul e un criminal, pedofil, violator sau un simplu hot?

Daca peste 2 zile, tanarul o jefuieste pe barana de mai sus, si cand e prins e lasat sa plece pentru a e bolnav? Tot asa la insistentele trecatorilor. Sau ii da in cap? Sau cum e la moda in romanaia o violeaza? Cine stie.

Omul trebuia dus la sectie, si in lipsa buletinului trebuia amprentat. Poate era in baza de date pentru vre-o infractiune cu autor necunoscut. Dar nu, acum e linistit acasa.

Legea e clara si trebuiea aplicata. Simplu.

Tanarul trebuia  sanctionat pentu trecere neregulamentara, amenda sau avertizment,  amenda pentru a nu a oprit la somatia politistului si sanctionat ca nu avea buletinul la el.

In schimb a scapat fara amenda, fara avertizment si fara un drum la sectie cum era normal. Ne plangem atat ca avem o gramada de oameni puternici care scapa cam cu orice. Ei bine uite ca nu trebuie sa ai o gramada de relatii, bani sau putere ca sa scapi.

Sa nu ne mai miram atunci, cand o sa fie o gramada de pietoni accidentati pentru ca trec aiurea. Ca pe politisiti o sa ii doara in paispe` de tine.

Pentru ca daca omul nu e lasat sa ii faca treaba nu se mai chinuie. Pentru ca vede ca nu are rost.

Nu contest ca sunt politisti care abuzeaza de atributille lor, dar cand fac ceea ce trebuie sa faca trebuie lasati in pace.

Filmuletul scenei: