Pentru bugetari. Daca vreti timp liber, stati acasa nu faceti greve

Cica pe 12 februarie bugetarii vor organiza iarasi o greva generala. Pentru ca pot si sunt multi. Din partea mea, sa intre in greva generala si sa stea acasa definitiv. Se gasesc tineri mult mai bine pregatiti la casele din supermarket, tineri cu studii superioare facute din pasiune nu pentru ca asa trebuie, ca sa isi pastreze postul.

Pentru a-mi intelege punctul de vedere, daca nu era cunoscut deja(aici si aici), o sa va povestesc ultima mea vizita la finantele din Sibiu.

Am intrat pe usa la ora 15:58 (proramul se termina la 16:30), practic inca 32 de minute pana cand se termina programul. Cum aveam o singura declaratie de vizat, era timp suficient.

Merg la camera la care merg in mod normal sa depun declaratiile bat la usa si intru. Inauntru toate duduile gata imbracate cu gentile pe umar, desi mai erau mai bine de 30 minute pana cand rupeau usa in fuga acasa. Intreb politicos daca aceasta e camera la care trebuie sa depun acea declaratie (era prima oara cand mergeam la finante cu declaratia rectificativa 710). Se uita una din ele la ea apoi se uita la celalate doua si imi spune, camera 408.

Intreb pe cineva unde e camera 408, mi se raspunde la etaj. Asa ca incep sa urc pe scari la etajul 4, cum era logic. Incep sa gafai usor cand ajung la etajul 3 dar surpiza, s-au terminat scarile. Opresc o doamna unde e camera 408. Raspunsul il primesc impreuna cu un zambet pe 18 mm. “La parter

Ok, cobor la parter si de data asta ma plimb de nebun pe coridoare pana gasesc singur camera, nu mai intreb pe nimeni nimic. O gasesc intr-un final. Inauntru o duduie si doua calculatoare. Salut politicos, mi se raspunde cu o miscare subtila de cap. Incerc sa intreb daca am fost directionat bine, dar sunt intrerupt in mijlocul propozitiei si sunt rugat sa astept pana termina. Dupa aproximativ 10 minute, duduia termina ceea ce facea, arunca un ochi pe declaratie si primesc un raspuns socant.

Imi pare rau doar colega mea va poate ajuta

Si se apuca sa isi faca curat pe birou.

Ok,astept sa vina colega. Stau planton in fata unui birou gol. Incep sa ma uit la pereti, ma joc pe telefon, orice numai sa treca timpul.  Ma asez pe un scaun si astept sa vina “colega”. Incep iar sa ma joc. O runda, doua, trei, cinci, zece. Deja tampesc.

Nu va suparati mai vine colega dumoneavoastra?

Vine imediat! Va rog sa aveti rabdare.

Ia telefonul suna pe cineva, sa vina la ea in birou. Vine persoana repectiva in mai putin de un minut ma ignora merge la duduia din birou palavaragesc doua minute si asta pleaca. Simt ca tampesc. Hai sa incerc ceva ceva.

Nu va suparati se mai poate depune declaratia asta si la alta camera?

Da, la camera 415

Ies din camera, salut ca asa m-a invatat mama, de data asta nici macar cu miscarea aceea nu mi se raspunde. Hai sa cautam camera 415. Si acum cea mai tare faza.

Camera 415 e camera in care am intrat eu prima oara, camera in care cele 3 dudui se pregateau sa plece.  Cand intru cu declaratia in mana duduia care m-a trimis dupa cai verzi pe pereti zambea. Merg tot la ea, ca nu cumva sa plece mai repede acasa si ii dau declaratia.

Declaratia aceea trebuia sa coreteze o eroarea in declaratia 10o depusa in 25 ianuarie, declaratie care are numar de inregistrare dar care surpriza nu le apare in sistem.

Si pentru ca am facut prostia sa intreb cum se poate remedia situatia, suport consecintele.Astea 3 “experte” au inceput sa se contrazica pe tema problemei mele. Am plecat si le-am lasat sa “dezbata” problema. M-am asezat pe o banca in fata cladirii, chem un taxi si imi aprind o tigare.

La scurt timp din cladire iasa cele 3 dudui din cladire, era 4:23.

Daca bugetarii astia “supracalificati si prost platiti” au impresia ca fac prea mult. Le recomand sa mearga sa predea intr-un sat uitat de lume, sa se trezeasca in fiecare dimineata si sa faca o ora jumate pana la lucru. Sa stea la catedra in sali fara caldura cu geamuri sparte. Sa predea 12 ore iar seara cand ajung acasa sa se apuce de facut plauri de lectii sau corectat lucrari.

Profesorii, medicii, aceasta e categoria de bugetari care ar trebui sa faca greva. Sa faca greva in primul rand pentru ca sunt bugetari, ca cei descrisi mai sus, care au salarii nesimtite, nu stiu ce fac si peste toate asta vor bani in plus pentru.

Restul sa multumeasca celui de sus ca au un loc de munca, ca pot sa plece acasa dupa maxim 8 ore de munca, ca le vin salariile la timp. Si sa se roage ca noi, tampitii asta astia din sectorul privat, o sa ne platim tot timpul taxele. Ca doar noi ii intretinem.