Trecerile de pietoni

 

Din prima zi in care mi-am luat carnetul mi-a fost frica sa nu raman fara el. Conduc destul de prudent, nu sunt vitezoman si in mod normal un sofer calm. Dar in momentul in care ajung in drepul unei treceri de pietoni simt  permisul cum imi zboara din buzunar. Am impresia ca oricat as incerca sa fiu de atent nici odata nu e suficient. Practic  numai depinde  doar de mine daca maine o sa mai fiu sofer sau nu.
In Sibiu, impresia mea e ca trecerile de pietoni sunt respectate de catre soferi (implicit si de mine). Asta e un lucru bun. In urma cu cativa ani politia pazea trecerile de pietoni si ridica permise pentru toate abaterile de acest gen. Civilizatia se poate impune si cu forta. Doar ca trebuia facut si inversul, amendarea pietonilor care traversau neregulamentar pentru ca au aparut mai multe tipuri de pietoni. Sunt putini care respecta trecerile si au aparut urmatoarele tipuri.

  • Cel care se asigura de pe trecere si tine blocat un sens intreg pana se opresc masinile si pe celalalt sens. Am avut o problema mare de acest fel, o sa va povestesc odata.
  • Cei care considera trecere o prelungure a trotuarului
  • Pietonii care au impresia ca pe treceze sunt aparti de un zid de beton si ca nu e nevoie sa se asigure.
  • Divele, acei pietoni care asteapta sa treca toti de pe trecere pentru ca apoi sa porneasca si ei.
  • Vitezistii, exemplu mai jos: (daca nu se vede filumletul click aici)

  • Si desigur cei care trec pe oriunde si oricum
  • Ca orice catalogare si aceasta are marlani
Nu e greu sa se respecte regulile doar ca nu se vrea, asa ca astept politia sa dea amenzi poate astfel se mai reduc astfel accidentele care implica pietoni, si de asemenea sa sanctioneze si soferii care nu respecta regulile indiferente de numarul,marca sau soferul masinii.
Drive&walk safe.

sursa foto

sursa video