Despre Barcelona

Nu am ascuns niciodata faptul ca sunt fan Barcelona, nu sunt un fan infocat , nu stiu istoria clubului, e doar clubul fata de care am o simpatie in campionatul spaniol. Nu e fanatism ca sa fac urat cand aud de Real pur si simplu raspund Barcelona cand trebuie sa aleg intre cele 2 echipe.  Aseara Barcelona a cazut victima propriului sistem de joc. Fiind ajutata si de Chelsea care aseara doar a perfectionat autobaza lui Cartu. Cu toate ca nu tin minte sa fi vazut vre-o echipa condusa de Sorinacio care sa se apere in acest mod.

Era inevitabil sa se intample si un esec, nu puteau castiga toate competitiile la nesfarsit. Dar trebuie sa recunoastem ca a fost o saptamana cu adevarat neagra pentru catalani care a inceput cu infrangerea in fata Realului pe Camp Nou si a culminat cu elimineara de aseara.

In ultimi ani acest club a revolutionat fotbalul fortand rivala istorica sa se apere meci de meci in meciurile directe sau sa ia 5. E posibil sa se fi gasit antidotul pentru masinaria de fotbal spaniola si dominatia Barcelonei asupra fotbalului, mondial putem spune, s-a terminat. Chiar si asa , din punctul meu de vedere, putem sa multumim acestei echipe pentru faptul ca a revolutionat modul in care se joaca fotbal.

Tiki-taka a inceput sa fie implementat la Barcelona de catre Johan Cruyff. Iar aceasta idee a fost continuata de catre Louis van Gaal, Frank Rijkaard si perfectionata sub Josep Guardiola. Spuneam mai devreme ca aceasta calificare a fost pierduta tocmai datorita modului de joc care i-a crescut enorm cota de imagine in ultimii ani.  Stilul de joc tiki-taka este asociat cu inspiratia de moment, creativitate si finetea driblingului. Dar in acelasi timp poate fi lent, aparent  fara sens ajunganduse uneori la scaderea eficientie de dragul estetici. Practic acest ultim punct dus a dus la pierderea calificarii, catalunii parand ca vor sa intre cu tot cu minge in poarta.

O well there’s always next year

Nota:Acelasi lucru l-as fi spus si faca era vorba de Real Madrid sau orice alta echipa din lume. 

P.S.

Nu o sa tin cu Bayern in seara asta dar imi doresc sa vad un fotbal frumos.