Unde sunt echipajele de la rutiera?

In functie de programul sotiei la munca am  doua trasee dimineata cand merg la birou. Daca e de dimineata fac un mic ocol, ca sa o duc si pe ea. Pentru cei care sunt din Sibiu, asta inseamna ca trec pe strada Caramidariei si Magheranului. Strada Caramidariei e in mod normal ingusta abia se circula in ambele sensuri iar daca sunt masini parcate in fata portilor e ceva mai greu.

De vre-o saptamana, cred, aceasta strada e in lucru si pe sensul meu de mers circulatia e libera iar in sens invers  e temporar interzis. Semnul initial a fost dat din drum si ignorat, azi a mai aparut un semn, pus inaintea intersectiei, care la fel ca primul e ignorat in totalitate.

Si bineinteles ca toata lumea injura. Cei care merg regulamentar sunt nervosi pe cei care nu respecta indicatorul iar ceilalti injura lucratorii care isi fac treaba si pe cei care merg regulamentar ca nu sunt suficient de intelegatori.

Urmatoare interesectie, tot temporar, e interzis la dreapta, si aici se lucreaza. In fata mea 3 masini. Toate 3 semnaliazau dreapta. Doar ultimul sofer din 3 s-a razgandit cand a vazut semnul, restul l-au ignorat.

Romanul e vesnic nemultumit, de ce nu se lucreaza la drumuri, si daca se lucreaza  de ce tocmai pe unde merge el. Nici cum nu e bine.

Chiar in primele zile am zis ca lumea nu stia si au fortat nota ca sa nu mai ocoleasca. Dar numarul masinilor care trec pe interzis creste in fiecare zi. De asta a fost pus si al doilea semn. Degeaba.

Eu cel putin, cand am de facut traseul invers, stiind ca e interzis, aleg alt traseu. Pentru ca sunt alte 2 variante, cel putin.

Revenim.

Unde sunt echipajele de la rutiera? De ce nu sunt pe traseu? Nu trebuie sa ridice permise, desi ar trebui. Doar sa nu permita accesul si sa dea cateva avertismente. Vorba se va raspandii.

Si daca asta nu merge, a doua zi sa ii astepte pe cei care vin pe interzis si sa aplice sanctiunile corecte. E atat de simplu.

Unde e politia rutiera?

sursa foto