Libertate pentru Nastase!

Inainte de suspendare Crinul politicii romanesti a fost intrebat daca il va gratia pe Nastase daca va ajunge presedinte intermiar. A raspuns asa:

Sunt elemente simple, nu ştiu cât de eficiente ale dotării propagandistice de la unitatea de propagandă. (…) O asemenea temă, o asemenea diversiune, dacă o să observaţi, este reluată de 7-8 jurnalişti, comentatori din diferite posturi de TV sau publicaţii atunci când se apasă pe buton”, a replicat Antonescu
Eu refuz să discut despre ce o să fac sau nu o să fac, pot să vă spun de pe acum, dar nu dezvolt mai mult, dacă vom fi într-o asemenea situaţie înţeleg ca pe perioada de până la referendum, dacă va trebui să îndeplinesc această funcţie, să o exercit responsabil şi discret, conştient că una este un preşedinte ales şi una este un preşedinte al Senatului, care din raţiuni de funcţionare a instituţiilor, din raţiuni birocratice ţine locul preşedintelui

sursa

Ce a vrut sa spuna numai el stie. Mai departe fiind acuzat ca raspunde foarte evaziv la intrebarile acestea Antonescu a declarat asa:

“Nu se pune problema graţierii lui Adrian Năstase de către Crin Antonescu, preşedinte interimar, până în 29 iunie sau eventual până la alegeri“, a spus Antonescu, la Antena 3.

Graţierea este atributul preşedintelui în funcţie şi nu al unui preşedinte interimar

sursa:

Nu o sa il gratieze pana la referendum, pentru ca scad sansele ca votul sa confirme demiterea presedintelui.  Acum vorbim doar de sondaje nu si de faptul ca a fost condamnat definitv de justitie. Asta doar ca sa fim pe aceeasi lungime de unda.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si daca ar vrea sa il gratieze pana in 29.07.2012 tot nu ar putea pentru ca nu intra in atributile acestuia.

Sebastian Bargau chiar a deschis o dezbatere pe aceasta tema iar majoritatea celor care au raspuns cred ca acesta va fi gratiat dupa referendum. Un comentator spunea:

Pana pe 29 iulie nu il vor gratia… Dacă fac asta nu va mai vota pulimea cu ”jos Băsescu!!!”… Cred că o vor face după, aşa, ca un gest ”milostiv”

sursa

Cam pe toate blogurile pe care le urmaresc lumea e impotriva suspendarii si anti-USL. Si desi vad destul de multe pareri impotriva demiterii, cred ca Basescu o sa fie suspendat. Sper sa ma insel!

Intrebarea mea e chiar asa de putini suntem cei care gandesc logic, sau lumea nu are chef sa mearga la vot?

P.S.

Sper ca si de data asta diaspora sa ne salveze.

P.P.S

Nu trebuie sa fi pro Basescu ca sa votezi impotriva suspendarii ci trebuie sa fi pro democratie.