Si noi suntem importanti

Sunt un iubitor de animale si caini, iubesc chiar si cainii comunitari chiar daca intr-un articol anterior imi exprimam, cu regret, acordul pentru eutanasierea cainilor comunitari. Tot in acel articol spuneam:

[…]sunt zone in Sibiu unde e aproape imposibil sa te plimbi fara sa fi inconjurat de haite[…]

Despre una din acele zone vreau sa va povestesc acum. Intamplarea asta a avut loc ieri, cand am iesit cu cainele pentru plimbarea de seara. Am un loc anume, unde ies cu ea seara, unde are spatiu suficient sa alerge si e foarte usor de supravegheat. Mult timp mergeam pe cea mai scurta ruta si aproape in fiecare zi un caine o lua razna cand ma apropiam de acea parcare. Era aproape imposibil sa trec pe acolo fara ca acel caine, care apoi ii agita si pe ceilalti sa nu porneasca amenintaror spre mine si cainele meu.

Am incercat sa vorbesc frumos, ba chiar am luat si mancare cu mine sa ii dau, totul pentru ca acel caine sa ma lase in pace si sa ma pot plimba linistit. Dupa cateva saptamai am renuntat si am ales alt traseu, putin mai lung dar nu era nici o probema.

De cateva zile nici pe acolo nu mai am voie sa trec, in opinia cainelui. Aseara insa mi-a ajuns, si in loc sa vorbesc frumos, am incercat sa il lovesc, am ridicat vocea si mergeam spre el amenintator.

Ei bine in acel moment am auzit o baba care a inceput sa urle la mine sa nu lovesc cainele, sa il las ca se calmeaza, ca nu musca. M-a facut in toate felurile nebuna, ca altfel nu ii pot spune.

M-am enervat, si desi foarte urat din partea mea, i-am aruncat cateva injuraturi ca sa ma tina minte. Am plecat continuand sa ma apar de caine iar in spate se auzea cum ma injura si ea. Eu am fost muscat, stiu cat e de dureros, nu doresc nimanui sa treaca rin asta, dar cred ca baba aceea trebuie sa simta pe pielea ei ce inseamna asta, poate apoi ma va intelege.

Daca vre-o data o sa o intalnesc pe nebuna o sa o rog sa imi explice cat de mult iubestea ea animalele si cat de rai au fost copii de mai jos cu ele. Cat de nesimtit a fost acel barbat ca nu a lasat cainii sa il manace de tot.

Urmeaza imagini dure, dar reale si da, sunt din Romania.

Andrei T. – Mutilat de cainii comunitari

Photobucket

Stefan A. – Sfasiat si aproape omorat de catre cainii comunitari

Photobucket

Photobucket

Dumitru B. – MÂNCAT la propriu de cainii comunitari

Photobucket

Bogdan L. – Muscat si desfigurat de cainii comunitari

Photobucket

Photobucket

Pozele au vost preluate de la Sebastian Bargau

sursa foto Ovidiu