Telefonul mobil e mobil

Eu am o mare problema cu telefoanele mobile. Lucrez cu ele zilnic si le am langa mine si cand dorm. Foarte rar se intampla sa fiu sunat si sa nu raspund sau sa dau ton de ocupat.

Mi se pare lipsa de respect sa fiu sunat de 3,4,5 ori in aceeasi zi de aceeasi persoana sau zile la rand si sa nu raspund sau sa nu trimit un sms. Si de fiecare data cand sun la nesfarsit o persoana si nu primesc nici un raspuns ma enervez. Nu cred ca e foarte greu sa sa dai un ton de ocupat daca nu poti sa vorbesti la telefon.

O sa va spun regulile mele poate se vor prinde.

  1. Raspunde la orice apel, nu sti ce poti pierde. Iar daca e un client nemultumit il poti recastiga mai usor decat daca il ignori
  2. Telefonul mobil se numeste asa pentru ca e mobil, nu il lasa in masina, in geanta, in haina la cuier.  Functioneaza oriunde este semnal.
  3. Daca esti intr-o conversatie si nu poti raspunde, respinge apelul si revino cand ai terminat conversatia. Oricine poate intelege ca vorbeai la telefon
  4. Suna persoan careia i-ai respins apelul.
  5. Daca vezi ca insista dupa ce ai dat ocupat incearca sa intrerupi conversatia curenta, daca e posibil, cu promisiunea ca vei reveni. Nu uita sa revi
  6. Daca nu poti sa vorbesti la telefon, da un sms in care sa explici asta si/sau redirectioneaza apelul la un coleg sau prieten daca nu e in interes de serviciu.
  7. Daca jobul tau presupune interactiunea cu multe persoane ia telefonul cu tine chiar si cand ai plecat la baie.
  8. Raspunde la telefonul de servici si in afara programului, chiar si numai pentru a spune ca nu poti ajuta persoana daca nu esti la birou. Conteaza.
Cam asa folosesc eu telefonul mobil. Nu e nimic imposibil, e doar bun simt, spun eu.  Daca nu puteti urma in totalitate acest set de reguli incercati sa le urmati pe primele patru, te vor scuti de multe injuratii si vei castiga foarte multa credibilitate.

sursa foto