S-au adunat prea multe

Am inceput foarte multe articole pe tema bisericii.Draftul era plin. Articole pe care nu le-am terminat de nervi sau pentru ca au ajuns prea vulgare. Incerc pe cat posibil sa ma abtin dar uneori imi mai scapa. Toti cei care ma cunosc stiu foarte bine care e parerea mea in legatura cu institutia bisericii (cel mai performant SRL)

De fiecare data cand BOR-ul isi mai dorea ceva, si primea,  simteam ca iau foc. Eu am mai spus-o, Romania trebuie doar sa impozitze biserica si am iesit din criza, iar in 2-3 ani ne vor pupa grecii picioarele sa le dam bani. Doar, doar scapa si ei e criza.

Am spus ca o sa fac un rezumat si asta voi face. O mica paranteza inainte sa incep, vreau sa fie clar, nu am nimic impotriva religiei. Fiecare e liber sa isi traiasca viata cum vrea sa creada in oricine si orice. Sa incepem:

  1. S-au inmultit bisericile care, atentie, te amendeaza daca nu cumperi lumanari de la acea bisierica.
  2. BOR-ul vrea sa fie singurul SRL care comercializeaza cruciulite, iconite, etc
  3. Sfantul Sinod (SS-ul) impune rudelor decedatilor cum si unde sa isi ingroape mortii. Incinerarea si cimitirele private sunt interzise.
  4. Un deputat PSD (evident) vrea sa scuteasca clericii de plata singurului impozit, cel de 16% pe venit. Unul au, si nici pe ala nu vor sa li-l lase.
  5. In manualele de religie pentru clasa zero copii mici sunt invatati ca daca merg duminica in mall ard pe veci in flacarile iadului. Bun  mod de a teroriza un copil.
  6. Catedrala mantuiri neamului, acest mall al crestinatatii costa 400 000 000 €
  7. Daca numaram toate spitalele si scolile din Romania nu ajungem nici macar la jumatate din numarul total de biserici, numar care continua sa creasca. Asta in timp ce spitalele si scolile se inchid din lipsa de fonduri.
  8. Preotii se plimba in masini pe care peste 75% (cifra aproximativa) din romanii nu si le-ar permite nici daca ar aduna bani toata viata, fara sa bea manance sau sa contribuie la bierica.
  9. BOR-ul are in conturi peste 3.4 miliarde € dar construieste mall-ul din donatii
  10. Anul trecut profitul total al tuturor mitropoliilor din Romania a depasit profitul Petrom, McDonald`s. A depasit inclusiv profitul regilor asfaltului
Lista cred ca mai poate continua, asta e ceea ce mi-a trecut acum prin cap. Si ca sa nu credeti cam ceva doar bisericile romanesti hai sa va dau una si de la catolici pe care pana nu de mult ii dadeam exemplu.
Catolicii care nu vor contribuii cu 8% din venituri la biserica vor fi excomunicati. Pe scurt nu platesti nu ti se mai permite sa fi catolic. Tare nu?
In incheiere o scurta tema de casa. Catedrala mantuiriri neamului e construita asa cum este acum planificata. Aceasta cladire va devenii practic cel mai mare mall din Romania. Acum intrebarea. Cei care vor vizita acest mall duminica, vor arde in iad pe vecie, asa cum scrie in manualele de religie?