Cash vs card

Urasc sa am mai mult de 10-15 lei in buzunar. Am prostul obicei sa cheltui mult mai usor banii pe care ii am la mine. Plus ca salarul imi intra pe card, facturile mi le platesc cu cardul din fata calculatorului si majoritatea magazinelor pe care le frecventez au POS.

Ca sa nu mai spun ca sunt mai comod de felul meu. De aceea prefer sa platesc cu cardul la magazinul de langa chiar daca e mai scump decat sa merg 100m in plus ca sa platesc cash si cu un leu mai ieftin. Din pacate magazinul de langa mine nu are nici POS si nici preturi mici. Tuff luck.

Ieri seara am fost la farmacie si am scos cardul inainte sa spun ce vreau. Doamna care imi scana pastilele a vazut cardul si nu a fost nici o problema. In schimb babaciunea din spate a facut scandal ca de ce trebuie ea sa stea in plus in spatele meu pana mi se proceseaza plata. Nu era mai bine sa fi mers eu la un bancomat si sa scot bani inainte. Asa cum face ea cand ii intra pensia.

Sefa farmacistei a avut aceeasi reactie ca a babei. Ca se aduna lumea in spatele meu pentru ca eu platesc cu cardul. Ca nu stie de ce a a pus POS-ul. Ea oricum nu stie sa il foloseasca.

Mai avea putin si imi cerea sa las produsele acolo si sa revin cu cash pentru ca asa vrea ea si babaciunea din spatele meu. Va pun sincer ca nici nu stiam cum sa reactionez. Am incercat sa le ignor si sa nu ma enervez. Nu de alta dar eram prea binedispus.

Am platit si am plecat.

Acum intrebarea mea. Cati dintre voi v-ati  fi cerut scuze?