Pentru cei care il plang pe Nastase

Nu am putut niciodata sa inteleg sustinatorii lui Iliescu si Nastase. Asa cum nu ii pot intelege pe cei care sustin PSD-ul deci si USL-ul. Dar sa revenim la Nastase.  Groparu a prezentat cum stateau lucrurile in strada pe vremea aceea:

Mno: cam așa era pe vremea aceea. Nici nu conta dacă într-adevăr Moșu’ se știa cu Adrian Năstase sau nu, simpla rostire a numelui său, dublată de atitudinea potrivită, făcea minuni.

articolul intreg

In momentul in care era prim-ministru ajunsese sa sa controleze presa, justitia si cam tot ce isi dorea. Era numit de care, cei putini, care il contestau Atotputernicului.  Se faceau aresatari, achete si anulari de achete in functie de vointa lui. Tot in timpul lui au aparut baronii locali care taiau si spanzurau pe cine si cum doreau.

Le putem acorda prezumtia de nevinovatie celor prost informati sau intoxicati de urlatorii de casa ai PSD-ului (ex. trustul Intact) dar pe ziarisitii care il sustin nu pot, nu vreau, si nu o sa ii inteleg niciodata de ce il sustin. Pe vremea condamnatului colegii lor de breasla care scriau ceva de rau impotriva puscariasului Nastase sau a colegilor acestuia de partid aveau parte de indreptari de opinie pe patul de spital. Si asta in cazul fericit. Ziaristul Iosif Costinas a disparut pur si simplu. Daca mai vrei exemple citit asta:

Decembrie 2001, Paul Radu si Stefan Candea, au fost batuti si talhariti in centrul Capitalei.
13 mai 2002, Ioan Mircea Pascu, ministrul Apararii Nationale, declara: „Viata ziaristilor e scurta, iar sanatatea este si pentru ei un bun prea de pret care nu trebuie pus in pericol prin lansarea unor dezbateri cu inalt consum emotional, stresant”.  – asta nu e amenintare, nu?
16 iulie 2002, baronul de Gorj, Nicolae Mischie, : cine va mai critica masurile Consilliului Judetean va infunda puscaria. – libertatea presei functioneaza
3 februarie 2003,: fotoreporterul Florin Esanu si reporterul Ion Traian stefan, erau agresati in fata Hotelului „Tisa” din Sighetul Marmatiei.
3 mai 2003, o echipa de jurnalisti de la „Gazeta de Cluj” era agresata intr-un bar din Cluj-Napoca.
5 iunie 2003, o alta echipa de ziaristi de la un ziar local din Constanta a fost atacata si amenintata cu moartea de un om de afaceri.
25 iulie 2003, un ziarist de la „Evenimentul zilei” si o ziarista de la „România libera” au fost atacati de batusi profesionisti in fata sediului Politiei din Petrosani.!!!!
3 septembrie 2003, redactorul-sef de la „Ziarul de Mures”, care tocmai scrisese despre lumea interlopa din Târgu-Mures, si-a gasit masina arzând in parcare.
20 octombrie 2003: un ziarist este batut la Calarasi.

si lista continua aici.

Sa revenim, omul asta fura si prejudiciaza statul cu sute de mii de euro daca nu chiar milioane de euro sta 265 zile in puscarie plus ce o sa mai stea in astia 4 ani* si ii se confisca (doar) 400.000 euro.  Nu merrita plans.

Nu vreau sa imi spuneti ca dosarul e fabricat. Omul asta si gasca lui pot fi acuzati fara probleme de subminarea economiei nationale. Si asta doar daca vorbim de privatizari! Daca e vinovat in cazul Zambacian foarte bine daca  e dosar fabricat inseamna ca doar asa s-a putut.

Nu uitati, Al Capone a fost prins doar de catre fisc si arestat pentru evaziune fiscala desi a comandat o serie intreaga de crime violente.

Din cei 4 ani la care a fost condamnat se vor sterge zilele pe care le-a petrecut in puscarie dar va beneficia si de o deducere de pedeapsa din caza varstie. Mai scrie o carte doua si gata puscaria. Asta daca nu il scapa Ponta mai devreme.