Varanul la puscarie

Da stiu e old news, dar si mie imi place sa imi dau cu parerea.  Cred ca vineri, in jur de ora 15 a fost un mic cutremur in Romania. Nu stiu daca s-a simtit dar de auzit sigur s-a auzit. Cel putin eu l-am auzit.

Motivul? Stati linistiti nu avem vulcani si in Vrancea e inca liniste. Dupa ce s-a anuntat decizia de condamnare, evidenta de altfel, s-a anunta confiscarea prejudiciului dar si confiscarea a unei parti din profitul obtinut ca urmarea a fraudarii statului.

Ceea ce evident e o premiera. Pana acum era cam asa:

  1. fraudarea statului
  2. inmultirea banilor
  3. condamnarea
  4. recuperarea fraudei

Pasii 1 si 2 i-au facut o gramada de baieti destepti, baroni, etc din romania. Punctul 3 o mica parte din ei.  Punctul 4 o si mai mica parte din cei prinsi.

Ceea ce insemna ca furam de la stat, faceam milioane de euro si daca eram prins faceam puscarie si dadaeam inapoi suma fraudata. Iar dupa 3,4, 5..x ani ieseam de la puscarie curat ca lacrima, milionar si daca m-ar duce bibilica si cu o poveste lacrimogena de spus la TV in prime time. Pe bani evident.

Ei bine prin ceea ce a patit Voiculescu cam toti indivizii care au capusat statul se pot trezii cu ca au de dat inapoi mai mult decat pot, si de aici a rezultat cutremurul. Acesta a fost cauzat de falcile celor cu musca pe caciula care au cazut in acelasi timp.

Acum pentru antenisti

  • era evident ca Voiculescu o sa fie condamnat, inclusiv pentru el
  • Voiculescu nu e un martir politic, e un condamnat penal de drept, un fost securist care si-a turnat familia
  • nu e un binefacator, banii aia din organizatii nu vin de la el, banii aia au fost donati, poate a pus si el o parte
  • Antenele nu sunt confiscate, doar sediul, singura modificare e ca ei acum trebuie sa plateasca chirie, si au de unde, spun ei
  • libertatea presei e pentru toata lumea nu doar pentru cine au ei chef
  • Basescu are imunitate de asta nu e anchetat, dupa mandat daca e vinovat o sa faca si el puscarie

Daca nu reusiti sa intelegeti imi pare rau, mergeti mai departe in plimbarile voastre.