Statul te vrea prost!

Nu incercati sa ma convingeti, nu o sa reusiti. Si asta e indiferent de cine guverneaza. Si ca sa imi si explic punctul de vedere luati de aici:

Joi, 28 august, Premierul Victor Ponta a semnat o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca 6.000.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru trei unități de cult ortodoxe: Centrul Eparhial Iași, Mânăstirea Nicula și Mânăstirea Tismana.

sursa

Si nu, nu e numai pentru ca se apropie alegerile. Mizerii din astea se fac mereu, poate nu la acelasi nivel dar se fac mereu, diferenta e ca acum sunt mai atent supravegheati politicienii.

Dar de ce te-ar vrea statul prost? Simplu..prostul e mai simplu de manipulat cand sunt alegeri:

Cum sta treaba cu alegerile ?
1. In fata votului, un prost este egal cu un destept.
2. Dar doi prosti nu sunt egali cu doi destepti, pentru ca, din doi destepti, unul n-o sa vina la vot, fiindca i se pare ca totul e lipsit de sens.
3. Trei prosti nu fac nici atat cat trei destepti, pentru ca, din trei destepti, unul are probleme existentiale si nu vine la vot, iar altul e sigur ca o sa iasa tot aia si n-are sens sa se mai duca.
4. Patru prosti contra patru destepti? Exclus! Din patru destepti, unul n-are Mercedes si i se pare ca n-o sa se schimbe nimic, altul stie el cine o sa iasa, iar al treilea prefera sa adoarma la un film bun de cinemateca.
Rahat, asta e democratia: 100 de destepti n-or sa faca niciodata cat un singur prost care voteaza!

Dar sa presupunem, de dragul discutiei, ca aceasta donatie a fost doar din credinta, nu pentru pomana electorala si ca statul urmareste interesul cetateanului.

spital 1
spital 2Imaginile de mai sus sunt dintr-un spital romanesc.

Oare cum aratau acele saloane daca banii pentru manastiri din Fondul de rezervă bugetară mergeau catre acel spital?
Si ca sa punem punem punct, statul te vrea si te ia de prost.
sursa foto