Nicuosor Dan si parerile personale

Sincer nu l-am prea studiat pe Nicusor Dan. Chiar si asa l-am considerat destul de inteligent in primul rand pentru ceea ce a reusit sa faca intr-un timp atat de scurt.

Dar sincer omul care promitea schimbarea in politica romaneasca a dezamagit crunt. Este vorba de modul in care a ales sa isi ia jucariile si sa plece cand partidul nu a mai fost de acord cu el. Mai exact partidul a decisa sa nu sustina tampenia promovata de coalitia pentru familie prin care se vrea modificarea constitutiei pentru a se stabili definitia casatoriei.

Nicusor Dan a pierdut de mai multe ori intr-un singur interviu in care isi anunta decizia. Putea sa fie barbat si sa iasa in fata si sa spuna ca desi nu e de acord cu decizia de partidului constiinta lui ii spune sa voteze altfel in plen. Arata astfel maturitate, isi pastra sustinatorii cu aceeasi parere aproape de partid, si demonstra ca USR-ul chiar inseamna altceva. Chiar inseamna un partid in care membrii voteaza cum cred de cuviinta nu cum decid un grup restrans.

Pozitia oficiala a partidului si votul individual din plen sunt doua lucruri diferite.

Dar nu, el a ales varianta populista si a ignorat faptul ca majoritatea celor care l-a votat nu se regaseste pe listele coalitiei. Si mai grav, pentru el, cei care se vor simti atinsi de gestul lor vor uita cine e el cand se vor afla in sectia de votare si stampila va merge care psd, unpr, pnl si in nici un caz Nicusor Dan.

Faptul ca a pierdut pe plan politic nu e tot. Ceea ce e cel mai grav e ca a pierdut ca om. Si a pierdut grav si asta pentru ca a folosit arma santajului. Pe scurt eu ma intorc daca faceti cum vreau eu. Ei bine Nicusor Dan eu unul te pot sustine chiar daca parerile noastre nu sunt la fel 100% dar nu te pot sustine daca nu am incredere in tine ca om. Aici ai pierdut cel mai mult.


sursa foto