Ce am ales la europarlamentare – part II

Am primit la postul Ce am ales la Europarlamentare urmatorul comentariu trimis de Roxana:

Imi cer scuze ca ma bag si eu in seama pe aici, dar ce vreau sa spun este, ca eu am fost la vot…intr-o sectie de votare…si am vazut iesind de la vot doar doua persoane, ambele trecute de 50 de ani..iar pe lista pe care eram trecuti, eu si sotul meu…nu mai semnase nimeni…vi se pare normal?…doua semnaturi pe o lista de vreo 10 pagini?…si apoi ne mai miram ca nu se skimba nik in tara…Cat timp exista dezinteresul tineretului pt viitorul lor…

Am si raspuns printr-un comentariu dar consider ca ar fi mai vizibil un post pe aceasta tema. Acum raspunsul:

je-vot2

Exact pe asta vreau sa pun accentul cu acel post, oarecum mai subtil dar asta era ideea.

Dezinteresul general si opinia conform careia daca nu votez trag un semnal de alarma.

Fals daca nu votezi tot ce arati este ca esti indiferent, sus se poate intampla orice tu o sa stai bine mersi in fata la tv si o sa injuri si atat.

E adevarat ca tot romanul se pricepe la fotbal si politica dar nu putem sta si sa ne lasam soarta pe mainile altora.
Nu am pe cine sa votez sunt toti la fel.
Gresit (intr-o oarecare masura).
Mergi si voteaza macar in speranta ca cei care trebuie eliminati de pe aceasta scena nu sunt alesi. In cazul acesta Becali, Vadim si Eba. De data asta nu a fost de ajuns, data viitoare sper sa fie.

Eu am mers la vot fara sa stiu cine ce program are ce planuri au ce vor sa sutina in parlament. Am fost pentru ca nu am vrut ca un grandoman si o pitipoanca certata cu limba romana sa ajunga in parlamentul european (a si sa nu uitam de tribun). Eram cu stampila in mana si m-am decis in ultima secunda.

Mai oameni buni din banii nostrii sunt platiti astia, iar salarul + cheltuielile se ridica la micuta suma de 40.000€ pe luna asta inseamna 480.00€ pe an/canditat si avem 30 si ceva, nu stiu exact, cert e ca peste 15 milioane €/an.

Nu eram in localitate

Ei si eu eram in Deva si am buletin de Sibiu. Am intrat in prima scoala, am ales o sala la intamplare si am zis ca sunt din alt oras si vreau sa votez. Si culmea AM VOTAT.

Mergeti oameni buni la vot, oricand e cazul. Dureaza cateva minute si chiar conteaza.