Despre vot in general

Acest articol in general e legat de o discutie pe blog dintre Alexandros si Roxana pe seama articolelor:
Ce am ales la europarlamentare – part II si Ce am ales la europarlamentare (postul original).

Acum urmeaza sa imi dau eu cu parerea.

Parerea mea e ca in Romania trebuie mers la vot nu pentru a alege pe cineva ci pentru a ne asigura ca nu iasa altcineva. Altfel spus alegem raul cel mai mic. Exemple:

– mai bine Iliescu decat Vadim

– mai bine Basescu decat Bombonel (astea doua au iesit)

– mai bine oricine decat Becali, Vadim si Eba(asta nu a iesit).

Inainte de 89 oameni nu aveau de ales si trebuiau sa mearga la vot iar rezultatul indica dragostea pentru Marele Conducator. Care de fiecare data era coplesitoare. Lesne de inteles de ce si cum.

In zilele noastre se discuta iarasi despre introducerea votului obligatoriu. Nu sunt de acord cu asa ceva dar trebuie mers sa ne dam cu parerea.

In Bucuresti un (aproape) analfabet agramat e primar de sector. Ce ne face sa credem ca nu poate sa ajunga presedinte sau premier? (Base a ajuns presedinte fiind primarul Bucurestiului, precedent exista).

Deci, oameni buni pana, nu se schimba actuala clasa politica trebuie sa incercam macar sa scoatem din peisaj anumite specimene gen Vadim,Becali, Eba, Bombonel, Iliescu, Vanghelie etc…

Sfatul meu e, oricat a-ti fi de scarbiti mergeti sa votati cu oricine dar votati.

P.S. Buletin gol nu e vot de blam o sa se asigure cineva ca e stampilat cu cine trebuie πŸ˜‰ Pentru asta ar trebui sa fie o casuta cu vot blanc…. oare de ce nu exista asa ceva?:))