Stai fa n-auzi

Spuneam mai devreme ca ieri am avut putina treaba pe centru.

Ei bine nu a fost totul roz ieri in mica mea plimbare. Dupa ce mi-am luat gogosile de care vorbisem mai devreme am plecat la masina.

Agitatie mare, oameni bine dispusi, rasete, copii care alergau langa masa parintilor dar peste toate astea se aude o vocea groasa cu accent tiganesc.

Esti buna tu.

Tiganul s-a pus in mijlocul drumului, toata lumea a trebuit sa il ocoleasca, si a continutat sa o descrie in timp ce ridica vocea. Vazand ca  fata il ignora a inceput sa raga:

Stai fa n-auzi

In secunda aceea, poate mi s-a parut mie, dar s-a facut liniste in jurul meu.

Partea buna e ca tiganul a ramas in acelasi loc iar dupa cateva secunde s-a rezemat de o cladire, iar centru a redevenit un loc civilizat.

Sper ca nu o sa fiu acuzat ca sunt rasist.

Tiganii sunt tigani, asa se si adreseaza unul altuia, tigane, nu rrom, nu indiromi (dupa cum am aflat de la dugy) ci simplu tigani.

Asta nu e tot, dar de data asta nu e vorba de tigani.

Masina era parcata in Cazarma 90, parcarea e cu plata asa ca inainte sa ies merg la automat sa platesc pentru timpul petrecut in parcare. In fata mea un singur domn, care citeste instructiunile, se misca mai greoi dar astept linistit pana termina domnul si pleaca.

Intre timp in spatele meu s-au mai adunat cateva persoane, asa ca pornesc decis sa ma misc repede.

Dar se pare ca modul in care gandesc eu nu e cel corect, iar un domn cu alt mod de a gandi, se baga in fata plateste si pleaca. Intoarce apoi capul spre noi ceilalti,

Nu am timp sa stau dupa toti mortii

Poftim cultura.

Taranul s-a urcat intr-un BMW X5 si a plecat.

Aparent masina scumpa te face mai special…dar despre asta o sa vorbesc cu alta ocazie