Skidmarks fara placute de frana

In decembrie dupa ce am avut accidentul a trebuit sa imi cumpar alta masina dupa posibilitati. Am cumparat alta masinuta, tot Ford, tot Escort tot diesel, dar mai nou, masinuta de care sunt foarte multumit.

skid_marks

Pana acum nu am avut probleme, dar vineri cand franam se simtea ca sunt pe duca placutele de frana, asa ca am mers la un magazin de piese auto  si am cumparat placute pentru ca sambata sa le schimb.Dar ghinion mi-au comandat placutele gresite si cum nu am umblat pana acum la frane (greseala mea, prima*) nu aveam cum sa imi dau seama pana nu am dat etrierul jos 🙁

Partea buna, altfel era timp pierdut aiurea, e ca am observat ca trebuie schimbat si discul de frana deci luni dimineata am mers la magazinul de piese am predat placutele comandate gresit si mi-au comandat placutele bune si discurile de frana.

Acum ironia sortii dupa ce am plecat de la magzinul de piese, in drum spre birou, aud un sunet metalic sub masina deci instinctiv scot din viteza si calc frana… pedala ajunge in podea si masina nu incetineste, acum nu stiu daca stiti senzatia…dar e intensa…partea buna e ca nu m-am pierdut cu firea, urmeaza rapid frana de motor, frana de mana semnalizare si virez prima la dreapta (strada pe care am biroul) opresc si ma apuc de analizat.

Nimic nu atarna sub masina asa ca ma intorc unde am auzit sunetul metalic, ma uit de jur imprejur iar un domn care a vazut toata faza imi arata o placuta de frana adica exact ce comandasem eu mai devreme.

Dupa ce am luat placuta am mers la birou iar la 14:30 am plecat acasa in drum am luat si piesele iar cand am ajuns acasa, impreuna cu tata meu, am schimbat discurile de frana si placutele iar acum masinuta mea se opreste iarasi. Mai tarziu o sa va povestesc drumul spre casa, cu placutele de frana pe bancheta din spate.

*Culmea e ca placuta a sarit exact de pe celalta parte. Nu am mai dat jos roata din moment ce nu aveam placutele bune, a doua greseala, daca vedeam ca sunt duse placutele pe acea parte nu mai circulam cu masina…