(Nu mai)Iau la ocazie

Tocmai am citit un artiol la Visurat legat de alegerea dintre a merge cu mijlocul de transport autorizat sau cu pirati. In mare parte trebuie sa spun ca sunt de acord cu ceea ce spune el si comentariile articolului. Un comentaiu mi-a atras atentia in mod deosebit:

oare de ce nu se mai circula ca pe vremuri…cu masina de ocazie…ma refer la nenea care te ia numai ca sa mai schimbe o vorba, o impresie cu cineva, si nu ca sa-i dai bani…oare mai exista astfel de soferi in Romania?

Comment by nusepoate — September 14, 2009 @ 5:37 pm

La intrebarea asta pot sa raspund eu. Sa vad dau un exemplu pana acum 2 ani luam oameni care stateau la ocazie de dragul conervsatiei sau pentru a avea cu cine sa imi savurez tigarea pe drum. Aceeasi practica o avea si tatal meu si nu odata am ajuns sa ne povestim discutiile pe care le purtam cu cei pe care ii luam la ocazie.

Intr-o zi, cand ma pregateam de un drum in afara orasului, tatal meu imi atrage atentia sa nu mai iau pe nimeni la ocazie. Foarte mirat,deoarece de la el am invatat practica asta, ii cer detalii.

Pe scurt imi povesteste cum un vecin a avut un accident in timp ce mergea la lucru iar colegul de servici, pe care il ducea si aduce zi de zi de la servici, si-a rupt piciorul in accidentul respectiv si l-a dat in judecata. A castigat procesul plus o suma de bani de pe urma vecinului meu.

O intamplare mai recenta a avut loc in decembrie, dupa accidentul pe care l-am avut cu Niccolle in masina. Un prieten din Deva a avut un accident mai grav ca al meu. El in spate avea un baiat, de 7 ani parca, pus in masina de tatal sau care mi-a rugat prietenul sa il duca acasa in Deva. In urma accidentului baiatul s-a ales cu ruptura de clavicula, si capul spart. Venit la spital tatal copilului a vorbit cu prietenul meu si l-a linistit spunandu-i ca nu are nici o pretentie financiara de la el. Dupa ceva timp prietenul meu s-a trezit ca tatal copilului ii cere niste bani ca sa nu depuna plangere impotriva lui.

Ei bine dupa aceste doua intamplari eu spun cu regret ca nu mai iau la ocazie. Nu ne cunoastem, slabe sanse sa te iau la ocazie.

Daca un prieten caruia ii faci un favor de ani de zile, sau un tata care te roaga sa ii duci copilul acasa pot lasa cateva milioane sa uite ca ai fost om cu ei, atunci ce sansa ai cu un necunoscu?. Nu pun raul in fata dar poti sa ai accident fara sa ai vre-o vina. De exemplu accidentul pe care l-am avut in decembrie

P.S. in cazul accidentului vecinului nu mai stiu a cui a fost vina, iar in cazul prietenului meu i-a fost taiata calea iar cel care l-a facut sa derapeze nu a stat sa isi asume vina.