Ghencea vs National Arena

Intru direct in paine!

Stadionul National Arena, arata bine incap multi spectatori si recent s-au obtinut ceva performante acolo. Nu sunt cine stie ce comparativ cu istoria scrisa pe Ghencea dar pentru istoria recenta e cat de cat ok.

 

Chiar daca fostul 23 ar fi deschis acum gazonul arata execrabil. Daca mai si ploua deja e aproape orezarie, pe cand dupa 10 luni in care gazonul din Ghenea a fost calcat doar pentru intretinere, putem vorbi de o masa de biliard. Ceea, ce e extraordinar in comparatie cu restul gazoanelor din tara.

Dar nu vreau sa vorbesc doar de meciul urmator. Ghencea, cu terenuri de antrenament, cantonament, sala de mese, sala de forta,  bazine etc e un complex construit pentru performanta.

Ghencea e terenul pe care Steaua si Nationala au scris istorie.

Din punctul meu de vedere Steaua trebuie sa stea pe Ghencea iar meciurile cu cerere foarte mare de bilete sa se joace pe National. E atat de simplu.

Dar revenirea totala acasa nu se refera doar la meciul oficial. Baza intreaga cu toate utilitatile este un mediu propice performantei.

  • jucatorii intra direct in vestiare de la antrenament
  • echipa nu e scoasa de pe teren ca s-a terminat depasit timpul rezervat
  • jucatorii care nu sunt inclusi in lot pot fi lasati in cantonament sa se antreneze singuri
  • etc

Pana la urma daca nu esti implicat in mod direct nu ai de unde sa cunosti toate avantajele.

Singurul deavantaj e pretul/meci mai mare decat pe National Arena. Nu e tocmai firesc dar asta e situatia. Pana la urma:

Performanta cere sacrificii.

Becali arata cu degetul catre MAI si Transporturi, ministere care au inchiriat stadioanele la preturi mult mai mici. Dar nu ia in considerare modul incare a ales insulte oamenii din minister, oameni care nu sunt obisnuiti sa stea capra in fata lui.

Dinamo si Rapid platesc mai putin si pentru ca in momentul in care au fost puse in situatia Stelei au ales sa negocieze cu usile inchise si sa nu faca scandal la TV.  Si se pare ca sistemul lor de negociere e mai eficent decat modeul Becali.

Prostia si domnia se platesc (aparent din ce in ce mai scump)

sursa foto www.gsp.ro