Cum se arunca praf in ochi?

Va spun eu cu lopata. Hai sa va explic.

 

Se ia un caz controversat si sensibil pentru romani, se se arunca in gura presei care isi face treaba si prezinta pe larg si foarte bine documentat cazul. Exemplu Nyiro Jozsef (situatie de care am scris si eu)

Problema e prezentata ca scandal diplomatic, care se se mai si accentueaza, iar romanul pune botul, me included. Se cauta in arhiva, lumea se documenteaza si toti sunt scandalizati. Si acum ia sa vedem cam pe unde e adevarul in tara noastra.

Incepand cu anul 1991, in Transivalnia numele de Nyiro Jozsef este purtat de strazi, scoli, case memoriale, ba chiar are si busturi si placi memoriale imprastiate prin, atentie, Transilvania.

sursa foto Gandul.info

Premierul Ponta a ordonat ca dupa alegeri sa se faca o inventariere a acestora. Foarte important dupa alegeri pentru ca fara acest scandal presa si-ar fi indreptat mai atent atentia catre guvernul Ponta si reusitele acestuia.

  1. Salariile reintregite la nivelul din 2012 in secunda doi s-au transformat in reantregiri partiale si numai daca economia o va permite
  2. Cel mai cinstit guvern a fost aruncat in aer in cateva minute de presa:
    • Victor Alistar, nu are dreptul, urmare a unei decizii judecătoresti, sa ocupe nici o functie publica timp de trei ani
    • Ioan Mang a fost acuzat de plagiat
  3. Depolitizarea institutiilor publice a insemnat revocarea celor din PDL si inolcuirea acestora cu memrbii USL
  4. Majorarea imediata a salariului mininim a devenit crestere de 40 de lei, daca econmia o permite
  5. Reducerea birocratiei a inceput prin infiintarea a 4 noi ministere
  6. etc
Astea mi-au trecut mie prin cap acum. Trebuie neaparat sa adaugam si incercarea PSD-ului de a-l scapa cu basmaua curata pe Bombonel Dar cred ca si asta o puteam trece la reusite, pentru ca momentan Nastase nu a scapat, ba chiar i s-a cerut marirea pedepsei.
Toate reusitele prezentate mai sus au fost prezentate la stiri dar nu s-a pus accentul pe ele deoarece scandalul cu Nyiro Jozsef  ocupa cea mai mare parte a emisiei. Asta vroia romanul sa discute.