Statii CB

Sunt un cititor constant al lui Zoso si daca de cele mai multe ori ii dau dreptate de data nu ii impartasesc ideea in totalitate. Parerea acestuia e ca Statiile CB sunt pentru melteni. E parerea lui si o respect, doar ca nu o impartasesc. Mi-am expus foarte pe scurt parerea intr-un comentariu si vreau ca aici sa o si dezvolt.

Pentru inceput trebuie sa stiti ca tranzitez destul de des, centrul universului*. Nu odata am stat cu orele in acel loc. Recordul meu e de 6 ore de stationare sau inaintat cate un metru la cateva minute.

De cand am statia nu am mai stat mai mult de 15 minute. Fie e liber si merg normal, fie pe la autogara, dar in cazuri exteme il ocolesc cu totul. E adevarat se adauga cam 20-25km in plus la drum, dar distanta in plus se merita pe deplin.

Cum spuneam si comentariul am luat o singura amenda de viteza, statia nu m-a facut sa conduc mai repede sau mai nesmtit.

Folosesc statia pentru a evita ambuteiajele, aflu cand pe marginea drumului mai circula cate o caruta nesemnalizata pe care poate o loveam daca nu stiam de ea. Cand vreau sa depasesc un tir si nu numai statia ma ajuta enorm de mult.

Dar cel mai mare avantaj, parerea mea, e ca drumul nu mai e plictisitor. De multe ori discutiile sunt cu adevarat intersante, a real time killer.

Spuneam ca nu ii impartasesc ideea in totalitate. Adevarul e ca sunt multi melteni cu statie, al caror singur scop e sa injure si sa faca scandal.

Pentru aceia care cred ca statia doar pentru radare e buna, tin sa va anunt ca tot mai multe echipaje de politie au statii CB in masina. Iar politistului din masina nu i e rusine sa te anunte ca e liber iar dupa curba sa te inhate.

Drive safe!

*centrul universului = Sebes, Alba