Decizia judecatorilor nu conteaza!

Cel putin nu pentru PSD. Acestia aleg sa ignore deciziile instantelor judecatoresti. Nu conteaza ca e infractor condamnat penal e unul de-al nostru. Eu inteleg ca trebuie sa iti sustii colegii, dar pana in ce punct?

Daca s-a dovedit ca cel pe care il sustii e infractor, ii dai drumul din brate si il lasi sa suporte consecintele actiunilor sale. Pana la urma asta e rolul justitiei sa prinda infractori si sa ii pedepseasca.

Dar daca continui sa il sustii dupa ce a fost condamnat inclusiv la recurs iar majoritatea lumii iti spune ca e infractor si tu inca il tii in brate, eu unul, pot sa inteleg doar ca ai si tu ceva probleme si ai vrea sa fi tratat la fel de colegii de partid daca cand ajungi in aceeasi situatie.

PSD-ul are o istorie pe tema asta:

  •  In 1997, o mare parte a conducerii PSD, in frunte cu Adrian Nastase, s-a deplasat la Parchet pentru a-l sustine pe Gabriel Bivolaru. In 2002, Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.
  • In februarie 2011, conducerea PSD s-a dus la Pitesti, si de pe scarile organizatiei judetene, si-a manifestat sprijinul pentru presedintele Consiliuliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, dupa ce s-a aflat ca acesta va fi arestat pentru 29 de zile. La Pitesti s-au aflat atunci Victor Ponta, Adrian Nastase, Marian Vanghelie si Titus Corlatean, actualul ministru al Justitie (frumos nu)
Observati cum Adrian Nastase a fost sa isi sustina ambii colegi iar acum are parte de acelasi tratament? Parca se cam adevereste ceea ce am spus mai sus.
Inca un exemplu ca celor din PSD/USL nu le pasa de justitie. E cazul cel mai recent de la Curtea Constitutionala. Pe scurt, Curtea a decis ca Basescu e cel care trebuie sa reprezinte Romania la sumit-ul de la Bruxelles. Dar Ponta a decis sa se stearga dorsal cu o decizie a unei curti judecatoresti (sursa Arhi recomand intreg articolul + video)
Daca te doare in paispe de hotarari judecatoresti ar trebui sa ai macar un set de reguli cum ar regulamentul partidului

Potrivit Statutului partidului, adoptat in 2010, la articolul 23 litera b se prevede ca nu pot fi membri ai PSD “persoanele carora le este interzisa, prin hotarare judecatorească definitiva, exercitarea drepturilor politice sau cetătenesti sau, prin Constitutie sau lege”. Dacă Statutul s-ar aplica, Adrian Nastase, condamnat in dosarul “Trofeul Calitatii” la doi ani de inchisoare cu executare nu ar mai putea fi membru PSD

Ei bine nici asta nu se respecta.  Pana acum cel putin.

Rezumat:

  1. hotararile Curti Constitutionale pot fi ignorate, nu conteaza
  2. deciziile judecatorilor in dosare de coruptie sunt gresite si se poate trece peste ele
  3. regulamentul partidului se aplica doar daca avem chef sau dupa preferinte
Chiar sunt curios, caror legi, sentinte se supune PSD-ul. Daca instanele supreme sunt degeaba si regulamentul intern exista doar asa pentru ca trebuie?
Stie cineva?

sursa

sursa foto