Incetati cu discriminarea

Intr-un articol din gandul era precizat ca un grup de romani a fost evacuat de catre politia britanica din jurul unei fantani din Londra. Acum nu am de unde sa stiu sigur daca acele persoane erau romani dar din pozele publicate de site persoanele respective par a fi tigani.

Stimati ziaristi, stiu ca aveti colegi ziaristi francezi, italieni si mai nou britanici suficient de limitati incat sa nu faca diferenta dintre tigani si romani. Dar voi sunteti romani si alaturi de romanii pe care ii jigniti va bagati si pe dumneavoastra in aceeasi oala.

Si da, ma simt jignit,discriminat, cand presa internationala anunta ca un grup de romani sau un roman o omorat, violat, jefuit sau a fost prins la cersit. Mai ales ca 99% din ei care sunt acuzati sunt tigani nu romani.

Nu sunt rasist sau xenofob dar am simtit pe pielea mea ce in seamna ca europenii sa asocieze Romania cu tiganii. Dispretul cu care esti privit in momentul  in care cobori dintr-o masina cu numere de Romania te paote face sa incepi pe loc scandezi lozinci legionare.

Cum suneam, nu sunt rasist dar daca sunt numit rasist pentru ca vreau sa se faca diferenta intre tigani si romani atunci asta e. Sunt dispus sa imi asum asta.

sursa foto