Engleza bat-o vina

(click pe poza obligatoriu) 🙂

Noi romanii au fost mereu, cei mai frumosi, cei mai destepti, cei mai buni la toate. Nu de alta se spune ca romanul e mecanic, doctor, politician, fotbalist, vopsitori, tinichigii si mai nou lingvist. Pana la urma nu este roman care sa nu stie macar 4-5 limbi: moldoveneste, olteneste, ardeleneste, banatana si daca mai stie si o engleza sau franceza pe langa e dat dracu rau. Ce mai conteaza una in plus pe langa cele 4 limbi de ciculatie internationala.

Pe princpiul asta asta s-a bazat si presedintele romaniei [insert name here]escu care stie engleza, ca a 5 a limba straina, si are impresia ca o stie bine de aceea considera ca nu are nevoie de translator. Astfel ceea ce ii iese pe gura presdintelui e asemanator cu ceea ce vedeti la tv in reclamele gradinitelor cu predare in limba engleza.

Da, asta e nivelul de vorbire al presedintelui statului (again [inset name here]escu ). Si nu inteleg de ce aleg sa se chinuie pe ei, pe noi si mai ales pe interlocutor si nu isi iau un translator. Nu de alta dar cand o sa am copil o sa ii arat filamrile cu presedintii romaniei si o sa ii spun:

Daca nu inveti engleza o sa te faci de cacat ca presedintele [inset name here]escu

Am ales sa vi-l prezint pe Iliescu, presedintele meu “preferat”.  Dar puteti verifica youtube-ul cu toti presedintii

sursa foto