Incredibil! La puscarie nu e ca in libertate si e nasol

O persoana publica pe care eu o respect foarte mult (mai ironic de atat nu pot sa fiu) ne anunta pe blogul personal, pe care scrie din psucarie ca viata dupa gratii nu e usoara, asta in coditiile nu e inchis la maxima siguranta ci e incarcerat in regim semideschis parca.

Declaratia puscariasului a fost preluata de majoritatea site-urilor si blogurilor. Vreau sa comentam pe seama acesteia, sa o   defalcam putin .

Cei care vin aici[inchisoare] – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30[…]

Domnule puscarias te trezesti la 5:30 si nu faci nimc, ar trebui sa te bucuri ca nu ajungi la ocna, sau la canal cum erau trimisi puscariasii pe vremea mentorului, mentorului dumneavoastra. Sau alt lucru bun, daca va treziti inseamna ca ati dormit si nu ati golit o cutie de vaselina impreuna cu colegii de apartament… if you know what i mean.

[…]vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână[…]

Vai imi pare rau,  nu sunt conditiile de hotel de 5 stele cum sunteti obisnuit dumneavoastra e bine ca totusi primit apa cala, asta trebui sa va bucure nu sa va nemultumeasca. Pana nu de mult apa calda era un lux penru foarte multi romani.

[…]vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă[…]

Din pacate e nevoie sa ma repet, nu sunteti la hotel, totusi sunteti detinut condamnat penal. Get used to it. Sa stiti ca si in scoli, spitale, gradinitie sunt depuneri pe tevi si miroase a sulf. Iar mirosul de sulf nu e specific doar puscariei, dar cand sunteti trist va puteti inchipui ca sunteti la Calimanesti.

[…]vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura;[…]

Sunt cetateni ai romani, de la care ati furat, care ar fi extraordinar de multumiti sa manance in fiecare zi ca un puscarias, cat despre tacamuri…cred ca si gardienilor le e rusine ca nu se respecta codul bunelor maniere la masa.  Dar sa stiti ca nu e rusine daca mancati cu mana, acolo unde sunteti dumneavoastra.

[…]vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm[…]

Sunt acolo pentru a fi vanati, va recomand sa incercat si asa sunteti vanator iscusit, chiar daca ati ratat cu pistolul, poate aveti mai mult noroc la sobolani cu slapul.

Fostul premier, actual puscarias, condamnat la inchisoare, se mai plange in continuare de  miresme, insecte si limbajul suburban al vecinilor. Dansul nu stia ca puscariasii sunt in marea lor majoritate oameni cu putina carte si fara respect. Mai ales pentru un demnitar de calibrul dumneavoastra.

 […] vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor – dimineaţa şi seara[…]

Domnule premier/detinut sa stiti ca acele zgomote le auziti ocazional, eu am crescut la bloc iar pe strada, pana la constructia centurii, treceau zilnic tiruri, non-stop nu doar dimineata si seara. Spre deosebire de mine dumneavoastra suportati asta doar 2 ani (maxim) eu am avut de indurat 20 si totusi eu nu am furat nimic. E corect?  Si totusi dumneavoastra va plangeti!

De asemenea dansul se plange de lipsa telefonului, calculatorului, internetului si a unor comoditati. Deci probabil de multe inca are parte, chiar daca e detinut. Dar reuseste sa posteze e blog aproape zilnic fara telefon, internet, calculator. Super powers.

The end

Cam asta a fost analiza defalcata a ultimei lui postari de pe blogul personal. Am accentuat foarte mult faptul ca e detinut incarcerat pentru ca dansului ii se pare ca suporta niste conditii foarte vitrege.  Parere mea e ca ar trebui sa fie multumit ca nu e la Cluj la inchisoare unde in aceeasi camera sunt 4 detinuti si o galeata pentru nevoi personale.

P.S.

Daca conditiile din inchisoare ar fi foarte bune toata lumea ar prefera sa fie inchis nu liber, pana la urma e o pedeapasa nu un cantonament. Desi dupa supesele acestuia, asta pare sa fie. Sunt convins ca are conditii mult mai bune decat 99% din detinutii din tara.

Nu ii plangeti de mila!

 sursa foto

Sfat:

Cand iasa de la bulau sa se mute in Norvegia sa faca ce o facut in Romania si in 2 luni ajunge iar la puscarie, unde sunt conditii demne de un fost premier

sursa foto