Arma letala impotriva nesimtirii

In Sibiu functioneaza de cativa ani o arma letala. Nu va speriati, nu e folosita impotriva orisicui. E folosita in primul rand ca si arma de aparare impotriva nesimtirii specifice zonei balcanice si implicit romanilor. Din pacate, sunt si persoane nevinovate sau pur si implu ghinioniste care sunt afectate de ea. Stiu chiar si eu cateva.

Cred ca o clar ca vorbesc de utilajul folosit pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar. In Sibiu exista un asemenea utilaj inca din iulie 2009. Daca la inceput s-a vazut ca s-a redus parcatul ilegal pe masura ce a trecut timpul a fost evident ca un singur utilaj nu poate face fata. Plus ca acel utilaj nu putea ridica orice masina parcata neregulamentar. Ei bine in aceasta perioada primaria are in teste o noua masina de ridicat mai moderna care poate ridica si masini mult mai grele inclusiv microbuze.

In cazul in care parcati neregulamentar trebuie sa stiti ca o sa aveti de platit destul de mult ca sa va recuperati masina. 150 de lei taxa de ridicare, 150 de lei cea de transport și 200 de lei pe zi taxa de depozitare. Taxe la care se mai adauga si amenda, 70 de lei daca nu ma insel.

Din punctul meu de vedere suma care trebuie platita e foarte mare. Multe peroane nu castiga intr-o luna suma pe care ar trebui sa o plateasca daca le este ridicata masina. Dar, din pacate, e pretul care trebuie platit pentru a avea parte de un gram in plus de civilizatie.

Chiar cand am inceput si eu sa conduc am luat prima amenda exact pentru parcare neregulamenara, a fost singura. Prefer sa merg mai mult pe jos si sa parchez regulamentar decat sa incurc circulatia. Si obiceiul asta, l-am format inainte ca primaria sa cumpere masina de ridicari.

 

 sursa foto