Sibiu, un oras care traieste

Am mai spus-o sunt indragosit de orasul meu. Chiar si acum cand e santier pe fiecare strada, stiu ca odata cu finalizarea lucrarilor va fi un lucru in plus cu care sa ma mandresc. Pentru ca da eu ma mandresc cu faptul ca sunt sibian.

Se spune despre noi, sibienii, ca suntem o specie aparte. Nu ma deranjeaza asta, ba chiar, pot spune ca imi convine. Sibiul traieste, si traieste bine. FITS-ul, TIFF-ul, Artmania, Turul Ciclist, Romaniacs sau ultimul, Cibinfest, etc sunt evenimente cu care suntem obligati sa ne mandrim. Dar sa nu uitam nici de Festivalul de Jazz, sau Festivalul Medieval. Evenimente nu la fel de cunoscute sau populare dar care contribuie din plin la frumusetea orasului.

Din pacate sunt si persoane care se simt incurcate de aceste festivaluri. Ba ca orasul e mai aglomerat, ba ca sunt inchise strazi sau parcari, sau ca autobuzul are alt traseu 3,4,5 zile. M-am lovit de astfel de persoane la fiecare eveniment la care am participat. Culmea e ca ma intalneam cu aceste persoane in cadrul festivalelor, de care tot culmea se bucurau. Dar trebuia sa se planga de ceva.

Sunt multi care se plang de faptul ca se infunda canalizarea dar cand se lucreaza tot ei se enerveaza ca lucrarile produc santuri, blocaje de trafic, praf, zgomot, gropi, etc. Un paradox, daca nu se face de ce si daca se face de ce. Spuneam, suntem mai aparte dar tind sa cred ca  nemultumirea asta pentru orice si din orice e specific balcanica.

Dar sa revenim, Sibiul e un oras care traieste si o face bine. Dupa CibinFEST, joi 04.10.2012 in Piata Mare se va desfasura  Media Music Awards. Inca un eveniment care pune Sibiul pe arta.

Acum cateva saptamani spuneam: Daca vrei ca un eveniment sa aiba succes acesta trebuie sa se desfasoare in Sibiu in Piata Mare.