O propunere tampita

Sincer credeam ca am atins maximul posibil de tampenii debitate, in Romania de clasa politica pe saptamana asta. Cat de tare m-am inselat. Tot ce a fost pana acum a fost doar un preambul pentru ce s-a intamplat ieri. Si totusi azi e doar joi mai este timp ca tampenia asta sa fie depasita. In cazul in care nu stiti despre ce e vorba ia cititi ce lege propun Madalin Voicu si Nicolae Paun, reprezentatntii romilor in parlament.

[…] Deputatul PSD Madalin Voicu si Nicolae Paun, reprezentantul minoritatii rome in parlament, au depus un proiect legislativ prin care pedepsele cu inchisoarea de pana la sase ani inclusiv ar fi gratiate. Asta inseamna ca cei condamnati definitiv pentru dare si luare de mită, trafic de influenta sau abuz in serviciu vor fi gratiati.

Pedepsele cu inchisoarea pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta, ar putea fi gratiate in intregime, in timp ce infractiunile pedepsite cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Camera[…]

sursa

Excludem din start ideea ca legea asta se vrea acum pentru ca vin alegerile, asa ceva nu se intampla in Romania. BULLSHIT! Acestia sustin ca propunerea a fost facuta pentru ca saracii puscariasi sunt inghesuiti in in inchisori suprapopulate. Acum intrebarea mea e urmatoarea. De cand inchisoarea trebuie sa fie hotel? Perioada petrecuta in penitenciar trebuie sa fie o pedeapsa nu o bataie usor pe spate. Cred ca e mai mult decat evident ca primii care ar beneficia de aceasta lege ar fi detinutul Adrian Nastase si colegul de hotel Sorin Ovidiu Vantu. Care oricum acestia beneficiaza de conditii VIP.

Hai sa vedem cine ar mai avea de beneficia de promulagarea acestei legi:

  • Vasile Duta (fost deputat) – 5 ani
  • Emilian Cutean (fost deputat) – 5 ani
  •  Ionel Mantog (fost secretar de stat) – 5 ani
  • Virgil Pop (fost deputat) – 5 ani
  • Ionel Spataru (fostul director OPC Brasov) – 5ani
  • Valentin Popescu (fost vicepresedinte al Judecatoriei Petrosani), – 2 ani si 6 luni
  • Florin Apostu (fostul prim procuror de la Parchetul de pe langa judecătoria Sibiu) – 5 ani
  • fosti magistrati,  avocati, politisti, vamesi, funcţionari publici

Acum nu spun acesti indivizi condamnati sunt un pericol pentru societate dar nici sa ii eliberam din puscarie. Proiectul de lege nu prevede eliberarea automata a acestor ci doar permite Presedintelui si Parlamentului sa ii gratieze mai usor pe acesti indivizi. Probabil decretul care il gratiaza pe Nastase se va redacta in timpul numararii voturilor din Parlament.

Asta e, coruptia trebuie lasata sa functioneze bine mersi in Romania, asa trebuie sa functioneze tara asta. Dar cum mama dracu sa acorzi amnistie condamnatilor pentru privare de libertate?

Faina-i doamne Romania!