Discriminarea pe stadioanele din Romania

Nu am vrut sa scriu nimic despre scandarile galeriei steliste din meciul cu Rapid, pentru ca ma gandeam ca o va face presa. Dar presa romaneasca nu stie sa scrie ceea ce e corect. Presa romaneasca stie sa scrie doar titlului dupa modelul Diaconescu: SENZATIONAL, INREDIBIL, ALERTA si sa pune tate si/sau cururi pe site.

Hai sa incepem.

Steaua a fost sanctionata de CNCD si FRF, pentru scandari rasiste. Mai exact totul a pornit de la scandarea:

Am avut si vom avea mereu,

Boala pe tigani,

Ne p***m pe ei la infinit

M**e la Rapid.

Ceea ce refuza domni de la CNCD sa inteleaga e ca aceea scandare nu este adresata tiganilor sau romilor. Ci le este adresata rapidistilor a caror porecla e tiganii. Ne e o scandare rasista, xenofoba. Sunt o gramada de indivizi in Romania a caror porecla e tiganu, tigane, cioara,negrule, si asta desi ei nu sunt tigani si nu au nici o apucatura “specifica” acestora. Este pur si simplu o porecla.

Pe vremea cand faceam fotbal aveam un coleg de echipa, roman, care era poreclit Cioara sau Tiganu. Cum am spus nu era tigan, nici macar nu era avea tenul mai inchis. Omul nu a avea nici o treaba cu etina roma si nici cu porecla. Ba din contra avea anumite momente in care se si mandrea cu aceea porecla in momentul in care sarbatoarea o reusita.

Daca rapidistii se simt lezati ei ar trebui sa fie amendati de CNCD pentru ca au comportament rasist si xenofob.

Acum ce, ar trebui sa amendam toate echipele din campionat care striga impotriva galerilor echipe adverse? Doar discrimineaza oile, si mortii din Ghencea, caini, javrele si potaile din Stefan cel Mare, oltenii, prazarii din Craiova.

Singurul lucru cu care sunt de acord, e ca acea scandare e vulgara. Da, daca ar fi amendata pentru asta nu era nici o problema, dar cand amendezi echipa pentru ca tu ai impresia ca scandarea e rasista ai o problema. Scandarea asta e veche, are mai bine de 20 de ani iar galeria Stelei o canta aproape la fiecare meci,  indiferent daca joaca cu Rapid sau nu. Cum se face rapidistii se simt lezati de ea numai in ultimii ani? Sau mai important numai dupa ce sunt invinsi?

Trecem mai departe. Presa romaneasca care urmareste doar senzationalul a gasit iarasi un gest rasist si xenofob la meciul de aseara, cu CFR. Fiti atenti ce au considerat iei gest xenofob.

Meme Stoica a luat un steag al Romaniei si l-a infipt in poarta in care Steaua a dat gol in repriza a doua a meciului. ATAT

sursa foto

Mai nou arborarea steagului national e considerat gest xenofob. Bravo fratilor, sunteti prosti gramada, cred ca v-au angajat la kilogram.

L.E.

Stire pe site de sport:

Meme a COMIS-O din nou: A arborat steagul României pe National Arena!

E clar da, a arborat steagul Romaniei pe stadionul national al Romaniei. Cata ura rasiala, pentru asta trebuie crucificat, dat jos, tras pe rug si apoi ars de viu daca mai traieste.

Imi mentin ideea, sunteti prosti, prosti gramada!