Viata dupa discovery

sursa foto

In momentul in care a inceput scandalul RDS – Discovery mi-am spus ca nu poate fi adevarat. Urmaream protestele de pe net legate de acest subiect si imi venea sa particip si eu. Dar mi-am dat seama de un lucru. Pana la urma RDS e o societate care isi doreste profit, de asta exista, si a ales o metoda prin care poate sa il obtina. E dreptul lor , inclusiv in contract scrie asa. Eu pot alege sa sa imi schimb providerul daca nu sunt multumit.  A durat foarte putin sa ma decid. Restul beneficiilor cantareau mai mult decat posturile Discovery asa ca am ramas la RDS.

Probabil singura emisiune pe care o urmaream constant era How It’s Made. E singura emisiune careia ii simt lipsa. In restul timpul ajungeam pe discovery si urmaream emisiuni care sa va spun sincer cu mici exceptii nu stiu cum se numesc. Imi placeau dar nu suficient de mult incat sa imi fac programul in asa fel incat la ora difuzarii sa fiu liber. Dar sa revenim.

Editiile mele preferate erau cele in care erau prezentate linii automatizate. In special liniile automatizate pneumatic. Am avut norocul sa ajung sa lucrez oarecum in domeniu. Mai exact la un distribuitor de echipamente pneumatice. Astfel am am reusit sa invat cum poate fi construita o asemenea linie automatizata. Bratele robotizate erau miscate de cilindri pneumatici care la randul lor erau comandate de distribuitoare pneumatice, etc

Acum stiu ca pentru multi dintre voi aceste lucuri par fara sens dar va asigur ca e un domeniu foarte fascinant. Cel putin penru mine. Asteptam cu nerabdare sa inceapa un nou episod ca sa pot urmarii noi linii de productie pe care incercam sa mi le explic. E un defect de-al meu sa incerc sa imi dau seama cum merg lucrurile. Imi era mai usor acum ca intelegeam cum functioneaza acele linii de productie mai ales pentru ca lucram toata ziua cu furtunuri si fitinguri. Intelegeam ce e ala un solenoid sau o valva ceea ce facea ca totul sa fie si mai interesant pentru mine.

Ma uitam atent pe cilindri dupa senzori, eventual cautam sa vad si producatorul acelui echipament care mi se parea iesit din comun. Desi instalatiile mari erau spectauloase si impunatoare erau relativ usor de inteles. Cativa cilindri patrati, senzori si doua, trei distribuitoare cu comanda electrica sau pneumatica. In schimb cele cu adevarat complexe cu multi cilindri rotunzi care lucreaza unul in functie de celalat imi imaginam insule(placi) de distribuitoare din care iasa o gramda de fire si furtunuri comandate de CNC-uri

Iar am intrat prea mult in tehnica, imi cer scuze pentru asta, dar ceea ce v-am povestit acum e fascinant pentru mine. Din fericire am ales corect sa raman la RDS mai ales ca emisiunea o pot urmari in continuare pe net. Deci da, se poate trai si fara discovery.