De la BOR citire

O serie scurta de stiri din ultima perioada.

Popa cere primaria se supune:

1. Primaria Bacau a vrut sa faca ceva frumos pentru locuitori asa ca au umplut centrul vechi cu umbrele colorate, frumos gest. Problema e ca dupa ce un popa a facut reclamatie o parte din acestea au fost schimbate. Motivul reclamatiei: umbrelele colorate seamana cu steagul comunitatii gay (curcubeul). O singura problema….ei bine doua…

Prima…curcubeul e legamantului lui Dumnezeu cu Noe. In cazul in care popa nu stia ii explic eu:

 • Și închei acest legământ cu voi, că nu voi mai pierde tot trupul cu apele potopului și nu va mai fi potop, ca să pustiiască pământul”.
 • Apoi a mai zis iarăși Domnul Dumnezeu către Noe: „Iată, ca semn al legământului, pe care-l închei cu voi și eu tot sufletul viu ce este cu voi din neam în neam și de-a pururi,
 • Pun curcubeul Meu în nori, ca să fie semn al legământului dintre Mine și pământ.
 • Când voi aduce nori deasupra pământului, se va arăta curcubeul Meu în nori,
 • Și-Mi voi aduce aminte de legământul Meu, pe care l-am încheiat cu voi și cu tot sufletul viu și cu tot trupul, și nu va mai fi apa potop, spre pierzarea a toată făptura.
 • Va fi deci curcubeul Meu în nori și-l voi vedea, și-Mi voi aduce aminte de legământul veșnic dintre Mine și pământ și tot sufletul viu din tot trupul ce este pe pământ!”
 • Și iarăși a zis Dumnezeu către Noe: „Acesta este semnul legământului, pe care Eu l-am încheiat între Mine și tot trupul care este pe pământ”.

sursa: Biblia/Vechiul Testament/Facerea/Capitolul 9

Si doi, de ce s-a spus primaria doleanetelor unui tampit care nu stie nici macar in ce si cine crede. Ca sa nu mai spunem ca ceea ce a facut popa se poate incadra foarte usor la discriminare.

2. Tot din Bacau, saracii oameni. Primaria a trebuit sa schimbe toate covoarele din institutie la cererea altui popa deoarce aveau pe ele cruci care erau calcate in picioare de toata lumea.

Evident toate s-au schimat pe banii primariei. Ca doar nu pe banii popilor.

Si acum alte informatii interesante

Au aparut sfinti care se adapteaza la nevoile de azi:

Sfântul Efrem cel Nou a deblocat programe informatice și a reparat fișiere corupte. (si eu pierdeam ore intregi verificand codul linie cu line, punct cu punct…ce inapoiat sunt)

Sfântul Nectarie ajuta la plata ratelor (trebuie sa cititi putin sau dati cautare dupa USD)

Moving on..

Daca esti somer sub nici o forma nu trebuie sa iti cauti de lucru. Ceea ce trebuie sa faci este:

 • daca nu esti cununat, trebuie sa te cununi (contra cost evident)
 • tine post
 • mergi la biserica
 • rugaciunea de seara si dimineata sunt obligatorii
 • cititi din Evanghelie

Dupa toate astea:  Atunci Dumnezeu vă va trimite oameni care vor veni să vă spună: „Dragule, n-ai serviciu? Noi avem un loc de muncă pentru tine”.

Si iarasi mi se arata cat sunt de prost. Eu pierdeam vrema pe site-uri de angajare, site-uri de anunturi, cu ziare, telefoane mailuri  si intreviuri cand colo tot ce trebuia sa fac era sa ma rog. Stupid, stupid stupid

sursa

BOR-ul se adapteaza nevoilor noastre. Cine mai poate spune acum ca e o institurie medievala cand ei repara softuri si iti gasesc de lucru.

sursa foto