Jihadist egiptean cere distrugerea Sfinxului si a piramidelor

Extremismul indiferent de ce fel, politic sau religios produce daune iremediabile. Exemple sunt destule in istoria umanitatii. Eu vreau sa dau exemplul recent al unui idiot, fanatic religios.

Murgan Salem al-Gohary vrea sa distruga Sfinxul si toate piramidele din Giza deoarece religia islamica cere distrugerea idolilor de orice fel. Este dat ca exemplu distrugerea statuilor budiste din Afganistan din 2011. Idiotii, ca nu ii pot numi altfel, au distrus statui inalte de 35, respecticv 53 m din secolul 3, talibanii spunand atunci ca e doar o problema interna a Afganistanului.

Problema ce nu ar trebui sa intereseze UNESCO,  Organizatia Natiunilor Unite pentru protectia culturii, nici chiar OIC (Organizatia Conferintelor Islamice). Teologii musulmani, inclusiv din Egipt au incercat sa opreasca actiunea acestora dar fara folos. A fost distrusa o atractie majora pentru turisti si o sursa de venit.

Problema care o am cu extremistii e ca ei nu inteleg liberul arbitru, ideea de a gandi singur, nu pot intelege faptul ca alte persoane pot avea al punct de vedere, diferit de al lor. Ei vor sa isi impuna credinta. Si, cum e cazul talibanilor sau mai nou ISIS, daca nu te supui in cel mai fericit caz primesti un glont in cap.

Inchei ideea asta cu un filmulet care prezinta inceputul relatiei dintre profetul lui Alah Mohamed si sotia lui de 6 ani Aisha.

Aisha copilul sotie al lui Mohamed (merita vazut)

sursa