Coalitia pentru familie

In articolul anterior spuneam ca nu sunt de acord cu Nicusor Dan si cu demersul lui de a iesi din USR pentru ca pozitia oficiala a partidului este de a nu sustine Coalitia pentru Familie. Daca nu stiai, un grup de oameni au convins, cu ajutorul BOR si alte secte, 3 milioane de oameni sa semneze o petitie in care se cere modificare constitutiei.

Ei vor ca in constitutia Romaniei sa fie scris clar ca doar un barbat si o femeie se pot casatorii si pot intemeia o familie

Asta in timp ce in lumea civilizata nu doar ca homosexualitatea este acceptata dar au si dreptul legal de a se casatorii sau macar sa formeze un parteneriat civil.

Dar nu asta e important ca noi oricum ne indreptam sub conducerea BOR-ului spre evul mediu. Ceea ce e important e ca 3 milioane de indivizi au impresia ca se isi pot baga nasul in viata personala a unor oameni care vad si simt altfel lumea asta. Daca e se ne legam doar de familie familia romaneasca are alte probleme nu persoanele LGBT. De ce spun asta?

Pai ia fiti atenti ce au raspuns preotii cand au fost intrebati care sunt problemele din parohiile lor: avem probleme mari cu familii disfunctionale d​in cauza​ muncii sezoniere in strainatate, grad ridicat de alcoolism, violentă în familie, abuzuri de toate felurile, incest, abandon scolar, lipsa locurilor de munca (sursa)

Ca sa nu mai spunem ca una din cele mai grave probleme ale familiei traditionale romanesti e ca nu se mai formeaza, oamenii aleg sa nu se mai casatoreasca. Dar CpF nu vede asta. Ei stiu una si buna. Homosexualii nu au voie sa intemeieze o familie.

Oamenii astia vor sa ne intoarcem in evul mediu. Si ceea ce e si mai trist e ca femeia (matematic 50% din familie) nu conteaza. Ea e doar masina de facut copii. Daca credeti ca exagerez hai sa dam citire din manifestul de 50 de puncte emis de CpF:

  • cap. II pct. 06 Majorarea pedepselor penale pentru agresiunea asupra femeii insarcinate;

Deci doar femeia insarcinata e importanta, femeia in afara sarcinii poate fi parasita, baututa, abuzata, violata. Probleme pe care le-au recunoscut multi din cei care au circulat cu liste, preotii. Pe scurt daca femeia e gravida e ridicata la rangul de fiinta umana. Dar numai pe durata sarcinii.

  • cap. II pct. 07 Anularea subventiilor publice pentru avort electiv si mijloace contraceptive

Femeia nu mai are dreptul sa decida ce face cu corpul ei. Iar daca in urma unui viol a ramas gravida trebuie sa nasca un copil care ii va aminti toata viata de cel mai traumatizant moment din viata ei. Fie ca decide sa il pastreze dupa nastere sau sa il abandoneze. 

In tot manifestul lor se pune mare acces pe copii si natalitate. Dar se discuta doar de copii care urmeaza sa fie nascuti si cei care odata nascuti nu au fost abandonati. Exista un singur punct (din 50) care se adreseaza copiilor abandonati. Un cuplu gay ar putea adopta un copil abandonat si i-ar face viata infinit mai buna. Dar nu copii abandonati nu prezinta interes. Si asta in conditiile in care punerea in aplicare a intregului mainifest ar duce la cresterea gradului de ocupatie din centrele de plasament

Dar sa lasam partea umana si sa trecem la legislativ. Pentru ca se doreste infiintarea de comisii, institute, secretariate de stat care sa efectueze studii, statistici, conventii, expertize, sondaje, etc toate cu bani publici evident. Bani care ar putea merge la educatie, infrastructura, investitii adica acolo unude ar rezolva o mare parte din problemele semnalate de preoti.

Nu sustin nici un demers care interzice o libertate individuala care nu produce efecte. Faptul ca tie nu iti place sa vezi doua persoana de acelasi sex ca se saruta, merg de mana nu inseamna ca ai dreptul sa le interzici asta. Parerile si opiniile personale care duc la restrangeri ale unui grup nu trebuie sa devina legi. Nu de alta dar era parerea lui Hitler si a altor cativa nebuni ca evreii trebuie exterminati, ca slavii sunt sub oameni si trebuie folositi pe pot de animale.

Parerile unor oameni nu trebuie sa devina legi. Iar asta e exact ceea ce face Coalitia pentru Familie incearca sa isi impuna convingerile ca legi.

Nu contest dreptul nimanui de a nu fi de acord cu relatiile, casatoriile, parteneriatele dintre persoanele LGBT fiecare individ are dreptul la convingerile si parerile lui. Dar, revin, asta e doar o opinie personala. Nu o forta asupra tuturor. Homosexualitatea nu e o alegere. In schimb sa urasti si sa fi homofob sunt alegeri.

p.s.

Nu cred ca din cei 3 milioane toti stiu ce au semnat. Multi au semnat pentru ca asa le-a spus preotul, pastorul, seful de scara, cantorul, portarul de la fabrica, doamna de la taxe, etc