Moi is posmagii

 

In fiecare an se repeta povestea asta intr-un fel sau altul difera doar localitatea. Se da o vie care trebuie culeasa si oamenii care nu vor sa munceasca si prefera sa stea la o bere asta desi nu au loc de munca. Se multumesc doar cu ajutor social. Cel mai nou caz este din judetul Galati (articol aici) unde din 150 doar 20 sunt din localitate restul vin din alte localitati chiar si alte judete. 

Acum nu zic ca e munca usoara dar banii se merita zic eu. Se oferta intre 50 si 100 de lei pe zi. Nu cunosc toate detaliile dar din ce stiu daca munceste 21 de zile poate castiga intre 1050 lei 2100 lei ceea ce e un salar bun mai ales daca singurul venit al familiei e ajutorul social. 

 “Acum beau o bere, poate mă duc, dar am şi eu şase copii, am vite de crescut…nu ştiu”

Omul asta prefera sa bea o bere in loc sa mearga la cules struguri pentru 6 copii. Oricat ar fi de putini banii pentru 6 copii ar trebui sa muncesti, asta daca nu cumva scuzati expresia, te doare-n pula. 

De ce spun ca merita chiar si 50 de lei. Eu pustan de 18 lucram la renovarea unei case la carat de moloz, bolovani, nisip si castigam 12 lei pe zi. Asta insemna pe atunci un pachet de tigari si o bere la pet, suficient pentru nevoile mele de atunci, Mai tarziu am ajuns sa lucrez chelner intr-un club aici am ajuns sa castiga fabuloasa suma de 13 lei/noapte + doua cola si ciubucul cu care ramaneam.

De 50 de lei, cel putin, betivul de mai sus isi ia un pachet de tigari, o bere la pet si ramane si pentru cei 6 copii pentru care nu vrea sa munceasca. 

Cat despre vaci, hai sa fim seriosi vacile trebuie mulse dimineata si seara, iar daca sunt date la ciurdar nici macar nu trebuie sa iti faci griji de apa si mancare decat seara. 

Tot legat de vaci eu la 7 ani aveam grija de 2 vaci. Nu e tocmai o scuza ca are 6 vaci de ingrijit. Omul nu vrea si atat.

Daca vrei sa muncesti, muncesti si va spune asta unul care a carat moloz, impartit pliante, ambalat manual globuri de craciun etc

Lenea nu e o scuza pentru saracie iar ajutorul social, de multe ori, face mai mult rau decat bine si tine oamenii saraci.

sursa foto