Auschwitz, care Auschwitz?

Liderul neonazist ales în Parlamentul grec a negat existenţa camerelor de gazare la Auschwitz. Nikos Mihaloliakos a făcut această declaraţie în timpul unui interviu televizat, informează AFP.

“Auschwitz, care Auschwitz? Nu am fost acolo. Ce s-a întâmplat acolo? Aţi fost acolo?”, a spus pe un ton ironic Nikos Mihaloliakos.

“Nu au existat nici cuptoare, nici camere de gazare, este o minciună”, a adăugat oficialul grec, care a mai afirmat că a “citit multe cărţi care pun la îndoială numărul de şase milioane de evrei” exterminaţi de nazişti.

În plus, liderul partidului crede că Hitler este “o mare personalitate istorică din secolul XX”.

sursa

Colapsul spre care se indreapta cu pasi mari Grecia da ocazia partidelor extremiste sa vina la putere. La fel ca NSDAP-ul lui Hitler, partidul neo-nazist grecesc intra in Parlament pe cai legale, in urma voturilor. Daca NSDAP, in momentul preluarii puterii avea o majoritate relativa neo-nazistii greci au putine locuri castigate in parlament,19 sau 21 din 300. Dar pe fondul nemultumirii generale a populatiei, e posbil ca in viitorul numarul acestora sa creasca. Asta mai ales ca se vor repeta alegerile generale.

Arbeit macht frei

Cat despre existenta lagarului de la Auschwitz, nu mai am nimic de comentat…daca in anul 2012 se mai gaseste cineva care sa conteste atrocitatile Holocaustului e grav…  o sa ajungem sa ne retraim istoria