Nu fi prost…ce daca te-ai imbatat

[…]

M-am saturat sa vad tot felul de imbecili care se considera prietenii mei si care dau cu bata in balta, dupa care se scuza in cel mai penibil mod cu putinta: “Eram beat, scuza-ma. Nu se pune.”
Ba se pune. Nu te-a obligat nimeni sa bei. Nu ti-a turnat nimeni alcool pe gat cu forta. Daca stii ca atunci cand esti beat esti si prost, nu mai bea. E atat de simplu.
Nu mai bea.

Se zice ca omul cand e beat e prost. Nu e chiar adevarat. Am vazut oameni beti care erau calmi, veseli, nu jigneau pe nimeni, nu te faceau de ras, ba chiar erau inima petrecerii pentru faptul ca glumeau si povesteau chestii hazlii.

[…]

citeste intreg postul la visurat

E “chef la Luci” era una din expresiile preferate ale prietenilor pe vremea cand eram in facultate. Aproape weekend de weekend sambata seara se strangea lumea la mine.

Dadeam drumul la muzica si incepeam distractia. Mult fum,multe sticle, foarte multa lume si culmea niciodata nu a venit politia sa ne intrebe de sanatate.

A fost un singur chef in urma caruia am avut probleme. La acel chef au ajuns mai multe persoane care nu erau obisnuite cu chefurile de la mine si au aparut problemele:

  • buda sparta
  • dulapiorul de prosoape din baie rupt
  • 2 scaune rupte
  • geam spart
  • gaura in usa de la baie (am dat cu pumnul de nervi)
  • tecuiala din jurul tocului de la usa sarita
  • pahare sparte
  • si sa nu ma spun de mizerie

A doua zi unul dintre cei responsabili ma cauta si isi cere scuze. Eterna scuza,”eram beat nu stiam ce  fac“. Partea buna a fost ca tipul stia ce inseamna respect, a cumparat buda si m-a ajutat la reparatii, astfel ca pana in momentul in care s-au intors ai mei acasa totul a fost inlocuit sau reparat. Mai putin paharele si gaura in usa.

Pentru reparatii au contribuit cu bani aproape toti petrecaretii. Deci pana la urma un happy end. Dar ce se intampla daca in urma unor asemenea seri te trezesti ca nu te mai respecta lumea nici chiar cei mai buni prieteni?

Daca ai ceva in tartacuta incerci sa iti rezolvi problema si ceri ajutor, dar sunt o gramada care aleg calea scurta si isi schimba cercul de prieteni. Cunoasteti oameni care au ales varianta gresita?  Eu da, am incercat sa ii fac sa se razgandeasca dar mi s-a raspuns cu dispret, de mai multe ori, asa ca am renuntat.